Beef en Steak

Pizza uit de pizzaoven

hogakb

Tondelzoeker
Berichten
13
Goedenavond,

Vanavond geprobeerd in mijn pizzaoventje een Neapolitaanse pizza te maken. Hoop filmpjes gekeken om zo hopelijk een knapperige maar luchtige pizza te maken. Het doel was een ''Neapolitaanse'' pizza te creëren. Ik had maar twee bolletjes deeg voorbereid. Topping gemaakt van mozzarella, uien, gekneusde tomatensaus, basilicum, klein beetje extra virgin olijfolie en gorgonzola.

1e pizza:

IMG_2335.jpg

IMG_2336.jpg

IMG_2337.jpg

IMG_2338.jpg

IMG_2339.jpg

IMG_2342.jpg

IMG_2344.jpg


2e pizza:

IMG_2347.jpg

IMG_2348.jpg

IMG_2349.jpg

IMG_2350.jpg

IMG_2351.jpg

IMG_2352.jpg

IMG_2353.jpg

IMG_2354.jpg


Volgende keer moet ik beter het leftover meel weg vegen voordat ik hem op de peel leg. Ook ga ik proberen de onderkant mooier doorbakken te krijgen. Al met al was het wel leuk om te doen. Wel bizar hoeveel hitte zo een pizzaoven vrijgeeft. Heb je bij de Kamado totaal geen last van. Mocht iemand tips hebben of lekkere(de) recepten laat het weten!
 
Lekkerrrr, zien er goed uit!
 
Zien er erg goed uit! Ben wat dat betreft maar een saaie pizzabakker en bak eigenlijk alleen pizza margeritha ;)
 
Zien er erg goed uit! Ben wat dat betreft maar een saaie pizzabakker en bak eigenlijk alleen pizza margeritha ;)
Heeft dat een bepaalde reden? Meestal doen de "saaie" bakkers toch wel ham, salami of anders iets van ui of paprika op de pizza.
 
Ik houd wel van eenvoud, van pure smaken. Mijn dochter houdt echt van de pizza Margeritha (we noemen die dan ook "Pizza di Maren"). Zelf wil ik er dan aansluitend nog wel eens rauwe ham en rucola op mikken, maar dat is het ook wel voor mij
 
Ik houd wel van eenvoud, van pure smaken. Mijn dochter houdt echt van de pizza Margeritha (we noemen die dan ook "Pizza di Maren"). Zelf wil ik er dan aansluitend nog wel eens rauwe ham en rucola op mikken, maar dat is het ook wel voor mij
Zijn er dan wel nog specifieke merken of ''dingen'' die je erop doet? Zoals bijv. pecorino als begin coating? Of buffelmozzarella? Want de standaard mozzarella gaat er bij mij niet meer op. Het smaakverschil vind ik persoonlijk een wereld van verschil.
 
Zijn er dan wel nog specifieke merken of ''dingen'' die je erop doet? Zoals bijv. pecorino als begin coating? Of buffelmozzarella? Want de standaard mozzarella gaat er bij mij niet meer op. Het smaakverschil vind ik persoonlijk een wereld van verschil.
Ik koop altijd wel goede mozzarella inderdaad. Wil binnenkort nog eens buffelmozzarella halen hier in de buurt, kijken of dat veel verschil maakt.
Maar plat gezegd is het tomatensaus, mozzarella en bassilicum. Een een paar druppels goede olijfolie eventueel.
 
Ik koop altijd wel goede mozzarella inderdaad. Wil binnenkort nog eens buffelmozzarella halen hier in de buurt, kijken of dat veel verschil maakt.
Maar plat gezegd is het tomatensaus, mozzarella en bassilicum. Een een paar druppels goede olijfolie eventueel.

Een purist (y)(y)

Heb je qua mozarella aanraders uit de supermakt?
 
Sowieso als je die geraspte wil pakken altijd de ingrediënten lezen en kijken hoeveel procent mozarella of andere kaas in de mix zit. Teveel troep is kaas poeder aangemaakt met vulmiddel en olie.
 
Even wachten... nog even wachten... lekker!
 
Zien er top uit die pizza's. Ik houd zelf ook van eenvoudig (less is more!) en houd ook van Margherita. Maar ook de Marinara (tomaat, knoflook, oregano en olijfolie) wordt hier vaak gemaakt.
Die pizza met peer heb ik van @SandyMan, en gebruik ipv gorgonzola geitenkaas. Ook even wat honing erover.

Ik gebruik daarvoor de pizza-app. Kan je alles instellen naar jouw wens!
Hoeveel hydratie heb je?


Ik koop altijd wel goede mozzarella inderdaad. Wil binnenkort nog eens buffelmozzarella halen hier in de buurt, kijken of dat veel verschil maakt.
Maar plat gezegd is het tomatensaus, mozzarella en bassilicum. Een een paar druppels goede olijfolie eventueel.
Ik vraag me af of je dit verschil proeft. Ik vind het prijsverschil best groot, maar betwijfel of het smaakverschil zoveel beter is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan