Beef en Steak

Short rib Fiasco

 
 

Peterz

Sprokkelaar
Berichten
25
Gisteren voor vaderdag shortribs op het menu.
Had bij BB Quality een mooi stuk Angus van 1,7 kilo besteld.
Het ging allemaal goed, na 3 uur roken zat de rub goed vast en heb ik hem ingepakt. De gasten kwamen aan en het vlees ging lekker. tot 85 graden. Toen ging hij denk ik de stall in. temperatuur ging maar niet omhoog. het was op een gegeven moment 18:30 en mensen kregen honger, dus maar alvast ook de satetjes en speklappen er op gegooid. Uiteindelijk warnen de ribs pas om 20:30 klaar. Het heeft natuurlijk niet geholpen dat ik iedere keer de deksel van mijn lumberjack open moest doen voor de sate en speklappen, maar heb ik verder iets verkeerd gedaan? Ter info, Ribs zijn er om 10:45 op gegaan.
 
Ingepakt in Alu folie of Butcher Paper (prutser paper)?
 
Hoi Ewald, Butcher Paper. ik maak uit je opmerking op dat je geen fan bent? ha ha.
 
Gisteren voor vaderdag shortribs op het menu.
Had bij BB Quality een mooi stuk Angus van 1,7 kilo besteld.
Het ging allemaal goed, na 3 uur roken zat de rub goed vast en heb ik hem ingepakt. De gasten kwamen aan en het vlees ging lekker. tot 85 graden. Toen ging hij denk ik de stall in. temperatuur ging maar niet omhoog. het was op een gegeven moment 18:30 en mensen kregen honger, dus maar alvast ook de satetjes en speklappen er op gegooid. Uiteindelijk warnen de ribs pas om 20:30 klaar. Het heeft natuurlijk niet geholpen dat ik iedere keer de deksel van mijn lumberjack open moest doen voor de sate en speklappen, maar heb ik verder iets verkeerd gedaan? Ter info, Ribs zijn er om 10:45 op gegaan.
Niet ieder stuk vlees is hetzelfde. Maar het constant openen na het inpakken gaat het wel moeilijk maken.

En butcher paper is prima, krijg er altijd prima resultaat mee.

Stal kan soms lang duren. Beetje extra vet en beetje vocht erin kan helpen
 
Hoi Ewald, Butcher Paper. ik maak uit je opmerking op dat je geen fan bent? ha ha.
Butcher paper, kerstkadootjes mee inpakken en boeken kaften.
Alu folie werkt gewoon veel beter.
Mensen die zeggen goede resultaten te hebben met butcher paper hebben dat nooit vergeleken met alu folie, je vlees droogt gewoon uit.
Nou schijnt butcher paper in USA geen drol te kosten dus dat ze het daar uit financieel oogpunt gebruiken ala.
De hele bedoeling van inpakken is om te voorkomen dat vocht/damp ontsnapt.
Dat doet alu folie vele malen beter dan butcher paper, degene die het tegendeel beweert daag ik bij deze uit.😉
En degene die over een betere bark gaat beginnen.....laat maar. Bullshit.
 
Butcher paper, kerstkadootjes mee inpakken en boeken kaften.
Alu folie werkt gewoon veel beter.
Mensen die zeggen goede resultaten te hebben met butcher paper hebben dat nooit vergeleken met alu folie, je vlees droogt gewoon uit.
Nou schijnt butcher paper in USA geen drol te kosten dus dat ze het daar uit financieel oogpunt gebruiken ala.
De hele bedoeling van inpakken is om te voorkomen dat vocht/damp ontsnapt.
Dat doet alu folie vele malen beter dan butcher paper, degene die het tegendeel beweert daag ik bij deze uit.😉
En degene die over een betere bark gaat beginnen.....laat maar. Bullshit.
Check! Volgende keer Alu folie dan maar!
 
Trial and error! Met gasten wel wat minder leuk, maar al doende leert men. En het helpt mij altijd om te bedenken dat 90 % van de gasten niet verder komt dan de “ 3 voor € 6,- “ kant en klaartjes van de Appie, of chinees laat bezorgen voor feestjes ( ook lekker trouwens 😉)
 
Hier inderdaad laatst gehad dat het net wat te snel ging voor de planning. Het warmhouden heb ik toen in aluminiumfolie, een paar handdoeken en een koelbox gedaan. Ging echt heel goed. Dus dat zou je de volgende keer nog kunnen doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan