- Berichten
- 3.190
Het was gisteren moederdag.
Alles was weer te koop, hartjes, bloemen, crèmepjes, noem het maar op.
De vraag aan de mama in mijn huis (m'n vriendin dus) was wat ze wilde eten voor moederdag.
Ze wilde pizza eten. Want dat is al even geleden en ze zijn zo lekker als we ze zelf maken! Haha, nou.. Iedereen die mijn verhaal meegekregen heeft over de grote Ooni zal met me mee lachen, maar goed.
De kleine OONI koda 12 mocht van het schap en we gingen van slag.
Ik heb nu voor 't eerst echt caputo bloem gebruikt om eens te kijken of het heel erg verschilt.
De mixer mocht aan, new york deegje mocht erin.
877g bloem, 4.38g gist, 570g water, 26.3 zout, 9g suiker en 18g olie.
Na een hele kleine 10minuten vond ik het wel gezegend. Warme natte keuken zoek eroverheen en laten staan op het aanrecht voor 4 uur.
We zijn een ijsje gaan halen verderop en na de 4 uur rijs stond hij tot aan de rand gerezen. Helaas geen foto maar was echt.
Verdeeld in 6 bijna gelijke bollen, in de rijskist.
De Ooni kwam van stal, het gas werd gekoppeld en hoge temperaturen werden behaald.
Wat een heerlijke dag. De bollen? Die waren mooi gerezen weer en klaar voor actie.
We beginnen met een klassieker hier in huis.
De caprese.
Passata, mozzarella, pesto en verse tomaatjes.
Heerlijk.
Een tijd geleden zagen wij een artikel op keuringsdienstvanwaarde over de Quatro Formaggi. Een pizza waar 4 kazen op zitten, maar welke kazen.. Daar hebben de grote producenten blijkbaar weer vanalles voor bedacht om goedkope rommel te maken. Prima aflevering, maar ik bleef met het verlangen naar een Quatro Formaggi hangen.
Dus de volgende:
Quatro Formaggi!
(Toch een héél licht laagje passata)
Mozzarella, parmazaan, gruyere en gorgonzola!
Echt goud, hoe die volledig bubbelend uit de oven komt zetten. Deze was echt heerlijk.
Nog ergens een salami met paprika tussendoor (maar zonder eind foto blijkbaar)
En nog een Funghi.
En de kinderen waren helemaal klaar met de drukke en warme dag. We deden ze naar bed..
Eenmaal weer beneden hadden we nog 2 bollen over.. Die waren ondertussen flink gerezen alsnog.
Nog een caprese en een Quatro Formaggi gebakken..
Iets van gesnoept op de lounge met mama alleen.. Maar de rest toch maar bewaard voor de lunch van zojuist.
Ik blijf bij mijn tip zoals altijd:
Maak gewoon op z'n minst één pizza extra. Want de lunch de volgende dag is een waar feestje.
Bedankt voor 't lezen!
Alles was weer te koop, hartjes, bloemen, crèmepjes, noem het maar op.
De vraag aan de mama in mijn huis (m'n vriendin dus) was wat ze wilde eten voor moederdag.
Ze wilde pizza eten. Want dat is al even geleden en ze zijn zo lekker als we ze zelf maken! Haha, nou.. Iedereen die mijn verhaal meegekregen heeft over de grote Ooni zal met me mee lachen, maar goed.
De kleine OONI koda 12 mocht van het schap en we gingen van slag.
Ik heb nu voor 't eerst echt caputo bloem gebruikt om eens te kijken of het heel erg verschilt.
De mixer mocht aan, new york deegje mocht erin.
877g bloem, 4.38g gist, 570g water, 26.3 zout, 9g suiker en 18g olie.
Na een hele kleine 10minuten vond ik het wel gezegend. Warme natte keuken zoek eroverheen en laten staan op het aanrecht voor 4 uur.
We zijn een ijsje gaan halen verderop en na de 4 uur rijs stond hij tot aan de rand gerezen. Helaas geen foto maar was echt.

Verdeeld in 6 bijna gelijke bollen, in de rijskist.
De Ooni kwam van stal, het gas werd gekoppeld en hoge temperaturen werden behaald.
Wat een heerlijke dag. De bollen? Die waren mooi gerezen weer en klaar voor actie.
We beginnen met een klassieker hier in huis.
De caprese.
Passata, mozzarella, pesto en verse tomaatjes.
Heerlijk.
Een tijd geleden zagen wij een artikel op keuringsdienstvanwaarde over de Quatro Formaggi. Een pizza waar 4 kazen op zitten, maar welke kazen.. Daar hebben de grote producenten blijkbaar weer vanalles voor bedacht om goedkope rommel te maken. Prima aflevering, maar ik bleef met het verlangen naar een Quatro Formaggi hangen.
Dus de volgende:
Quatro Formaggi!
(Toch een héél licht laagje passata)
Mozzarella, parmazaan, gruyere en gorgonzola!
Echt goud, hoe die volledig bubbelend uit de oven komt zetten. Deze was echt heerlijk.
Nog ergens een salami met paprika tussendoor (maar zonder eind foto blijkbaar)
En nog een Funghi.
En de kinderen waren helemaal klaar met de drukke en warme dag. We deden ze naar bed..
Eenmaal weer beneden hadden we nog 2 bollen over.. Die waren ondertussen flink gerezen alsnog.
Nog een caprese en een Quatro Formaggi gebakken..
Iets van gesnoept op de lounge met mama alleen.. Maar de rest toch maar bewaard voor de lunch van zojuist.
Ik blijf bij mijn tip zoals altijd:
Maak gewoon op z'n minst één pizza extra. Want de lunch de volgende dag is een waar feestje.
Bedankt voor 't lezen!