Gemineye
Sprokkelaar
- Berichten
- 45
Vandaag de eerste keer spare ribs op de yellow egg geprobeerd.
Ik heb een zoete rub recept opgezocht waarvan ik alle ingrediënten al in huis had. Het pannenrekje uit de kast opgeofferd.
Daarna in the yellow egg met wat appel hout wat ik nog had;
Vandaag was ik thuis aan het werk maar moest ik ook een paar keer weg. Nu dus de inbird controller eraan; geniaal!
Na 3 uur op plm 115 graden was dit het resultaat; wel wat donker maar mijn smaak misschien?
Daarna ingepakt met wat basterdsuiker, honing, beetje water en boter, en weer terug;
Uiteindelijk was dit het resultaat na een kant en klare bbq saus erop gedaan te hebben;
Conclusie; op zich prima voor een eerste keer. De smaak is wel heel toegankelijk, heel neutraal. Ribs hadden wel zachter gemogen wat mij betreft, dus volgende keer wellicht gewoon 1,5 uur in de folie, of misschien meer boter/water/?? Er bij? Tips welkom. Nu was het meer zoals je het in restaurants ook vaak krijgt, maar ik vind ze wat zachter vaak veel lekkerder; dat het botje er zó uit valt zeg maar.
Daarnaast; leerpuntje om de INKBIRD uit te zetten als je de klep open doet. Nu had ik dat denk ik een keer vergeten toen ik de alu folie pakketjes er op wilde leggen en dan vliegt de temperatuur meteen flink omhoog. Moest ik weer wachten tot het wat gedaald was voordat die pakketjes erop konden.
De zoete kruiden en bbq saus uit de supermarkt werden hier wel gewaardeerd, maar ik denk dat ik volgende keer iets anders kies. Ik vond hem zelf nu te zoet denk ik. Maar goed; de eerste keer ging mij ook meer om de hele techniek wat aan te leren en die temperatuur controller te leren kennen.
Ik heb een zoete rub recept opgezocht waarvan ik alle ingrediënten al in huis had. Het pannenrekje uit de kast opgeofferd.

Daarna in the yellow egg met wat appel hout wat ik nog had;

Vandaag was ik thuis aan het werk maar moest ik ook een paar keer weg. Nu dus de inbird controller eraan; geniaal!

Na 3 uur op plm 115 graden was dit het resultaat; wel wat donker maar mijn smaak misschien?


Daarna ingepakt met wat basterdsuiker, honing, beetje water en boter, en weer terug;

Uiteindelijk was dit het resultaat na een kant en klare bbq saus erop gedaan te hebben;

Conclusie; op zich prima voor een eerste keer. De smaak is wel heel toegankelijk, heel neutraal. Ribs hadden wel zachter gemogen wat mij betreft, dus volgende keer wellicht gewoon 1,5 uur in de folie, of misschien meer boter/water/?? Er bij? Tips welkom. Nu was het meer zoals je het in restaurants ook vaak krijgt, maar ik vind ze wat zachter vaak veel lekkerder; dat het botje er zó uit valt zeg maar.
Daarnaast; leerpuntje om de INKBIRD uit te zetten als je de klep open doet. Nu had ik dat denk ik een keer vergeten toen ik de alu folie pakketjes er op wilde leggen en dan vliegt de temperatuur meteen flink omhoog. Moest ik weer wachten tot het wat gedaald was voordat die pakketjes erop konden.
De zoete kruiden en bbq saus uit de supermarkt werden hier wel gewaardeerd, maar ik denk dat ik volgende keer iets anders kies. Ik vond hem zelf nu te zoet denk ik. Maar goed; de eerste keer ging mij ook meer om de hele techniek wat aan te leren en die temperatuur controller te leren kennen.