- Berichten
- 989
Hoi Bbq genoten
Na het winnen van de fotowedstrijd vorige maand had ik als onderwerp Bbq- Streetfood gekozen. Er zijn zoveel lekkere streetfood recepten die lekker zijn dat ik door de bomen het bos niet meer zag, mijn oog viel toen op Takoyaki. Dat zijn een soort japanse poffertjes met octopus in. Dit leek me wel leuk om te maken. Al moet ik zeggen dat ik bijna de Takoyaki pan met beslag en alles door de tuin had gegooid
maar uit eindelijk is het goed gekomen.
Wat heb je nodig om dit te maken:
Ingrediënten:
Voor het beslag:
Ingrediënten:
Voor de vulling:
Otafuku saus
Kewpie ( Japanse mayonaise )
Gedroogde bonitovlokken
Fijn gesneden lente-ui
Ik heb voor dit recept gekozen om verse octopus tentakels te koken op de bbq . Ik heb de octopus tentakels ( Die kun je kopen bij de visboer of groothandel )
gekocht en deze vervolgens 2 dagen in de vriezer gelegd zodat die bij de bereiding malser wordt.
Bereiding octopus koken op de bbq
Ingrediënten:
1 kilo octopus tentakels ( wat je te veel aan octopus tentakels hebt kun je verwerken in andere gerechten ( ik heb van de overige octopus tentakels een heerlijke salade gemaakt )
Als de Octopus goed is laat je hem afkoelen en snij je hem in kleine stukjes van 1 cm bij 1 cm
Het maken van de Takoyaki
Pak de ingrediënten waarmee je het Takoyaki beslag maakt en meng dit met een garde door elkaar. Ik had het vervolgens in een maatbeker gedaan omdat ik dacht dat dat makkelijker zou schenken als je de Takoyaki ballen maakte. Maar uit eindelijk heb ik het in een klein spuitflesje gedaan. Dat was makkelijker werken in the heat off the moment.
Steek de bbq aan op 180 c direct
Haal ze uit de pan en leg ze op een bordje en serveer met een flinke scheut Otafaku-saus, Kewpie-mayonaise een beetje lente-uitjes, seesamzaadjes en gedroogde bonitovlokken.
Ik moet bekennen dat ik niet zo een geduldig persoon ben kwa het fijne priel werk, maar ondanks dat waren ze me goed gelukt en ze waren verrekte jummie
Dankjewel voor het lezen!
Na het winnen van de fotowedstrijd vorige maand had ik als onderwerp Bbq- Streetfood gekozen. Er zijn zoveel lekkere streetfood recepten die lekker zijn dat ik door de bomen het bos niet meer zag, mijn oog viel toen op Takoyaki. Dat zijn een soort japanse poffertjes met octopus in. Dit leek me wel leuk om te maken. Al moet ik zeggen dat ik bijna de Takoyaki pan met beslag en alles door de tuin had gegooid

Wat heb je nodig om dit te maken:
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 1 zakje Takoyaki meel = 180 gr en daar haal je 40 Takoyaki ballen uit
- 2 theelepels plantaardige olie
- 600 ml dashi bouillon ( ik heb die gemaakt van Dashi poeder )
- 2 eieren
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 100 g gekookte octopus in stukken van 2 cm gesneden
- 2 eetlepels fijngehakte Japanse rode ingelegde gember (of verse gember als je het niet in huis hebt.
- 2 eetlepels fijngesneden lente -ui.
Otafuku saus
Kewpie ( Japanse mayonaise )
Gedroogde bonitovlokken
Fijn gesneden lente-ui
Ik heb voor dit recept gekozen om verse octopus tentakels te koken op de bbq . Ik heb de octopus tentakels ( Die kun je kopen bij de visboer of groothandel )
gekocht en deze vervolgens 2 dagen in de vriezer gelegd zodat die bij de bereiding malser wordt.
Bereiding octopus koken op de bbq
Ingrediënten:
1 kilo octopus tentakels ( wat je te veel aan octopus tentakels hebt kun je verwerken in andere gerechten ( ik heb van de overige octopus tentakels een heerlijke salade gemaakt )
- Handje vol Zwarte peperkorrels
- 2 aurierblaadjes
- 1 grote witte ui
- 2 tenen knoflook
- 2 Kurken
- Steek de bbq aan op 180 c direct
- Was de octopus onder de kraan en zorg ervoor dat alle zuignappen goed schoon zijn.
- Vul de pan weer met water, Breng aan de kook op de bbq of het fornuis
- en voeg de knoflook, ui en laurier toe en de tentakels toe. Belangrijk is dat de tentakels volledig onder staan en doe dan de kurken erbij( Spanjaarden zweren hierbij om de octopus tentakels malser te maken )
- Laat dit 100 min koken, prik na 100 min in de tentakels om te kijken of ze gaar zijn. Is dit niet het geval laat je ze nog even door koken. Let wel op dat je ze niet overkook want dan zullen ze taai worden en dat is niet lekker.
Als de Octopus goed is laat je hem afkoelen en snij je hem in kleine stukjes van 1 cm bij 1 cm
Het maken van de Takoyaki
Pak de ingrediënten waarmee je het Takoyaki beslag maakt en meng dit met een garde door elkaar. Ik had het vervolgens in een maatbeker gedaan omdat ik dacht dat dat makkelijker zou schenken als je de Takoyaki ballen maakte. Maar uit eindelijk heb ik het in een klein spuitflesje gedaan. Dat was makkelijker werken in the heat off the moment.
Steek de bbq aan op 180 c direct
- Schenk het beslag in een kleine spuit flesje ( dat schenkt makkelijker in de gaatjes als je de Takoyaki gaat maken )
- Maak de bbq gereed voor direct gebruik en zet een licht geoliede takoyaki-pan op het rooster en wacht dat deze heet is.
- Giet het beslag tot ongeveer de ¾- in de takoyaki - pan in de gaten.
- Doe in elk gaatje een stukje gekookte octopus plus een beetje gember en lente-ui en beetje geraspte kaas
- Zodra de onderkant van de balletjes gaar begint te worden draai hem voor 1 kwart en schenk je wat beslagmengsel erbij
- Beweeg de ballen vrij vaak rond, tot ze gaar zijn of totdat er een knapperige bol ontstaat.
Haal ze uit de pan en leg ze op een bordje en serveer met een flinke scheut Otafaku-saus, Kewpie-mayonaise een beetje lente-uitjes, seesamzaadjes en gedroogde bonitovlokken.
Ik moet bekennen dat ik niet zo een geduldig persoon ben kwa het fijne priel werk, maar ondanks dat waren ze me goed gelukt en ze waren verrekte jummie

Dankjewel voor het lezen!
Laatst bewerkt: