- Berichten
- 287
Met Vaderdag kreeg ik het boek Brand new BBQ van Jord Althuizen. Vandaag de Jamaican jerk chicken uit het boek bereid. Een dag eerder begonnen met de marinade. 3 lente-uitjes in ringen gesneden, 2 habanero pepers zonder zaadjes ( originele scotch bonnet pepers kon ik niet zo snel vinden )en 4 knoflooktenen fijngehakt. Dit in een pan gefruit tot het licht gebruind en zacht was. Toen de kruiden 1,5 tl gemalen piment, 0,5 tl nootmuskaat, kaneel en zwarte peper, 1 tl gedroogde tijm en zout en 2 laurierblaadjes verkruimeld toegevoegd. Daarna het sap van 3 limoenen en 100 ml soyasaus. Dit een paar minuten laten trekken En daarna in een blender/ keukenmachine. Dit af laten koelen en in een ziplock bij de 4 kippenbouten een nachtje in de koelkast.
Volgende dag de bbq op 150/160 graden, appelchunck in de kolen en indirect 45 min de kip grillen. Na 45 minuten ff direct om het huidje lekker krokant te krijgen.
Heerlijk mals kippetje waarna een paar seconden het pitje aardig doorkomt. Niet te maar wel aanwezig. Mijn kinderen en ik vonden het heerlijk. Mijn vrouw vond de kip te pittig. Maar die kan er helemaal niet tegen. (ze at hem wel helemaal op, zonder velletje weliswaar) . Dit lekker bij de rijst met zoete ananas. Heerlijk!!!
Volgende dag de bbq op 150/160 graden, appelchunck in de kolen en indirect 45 min de kip grillen. Na 45 minuten ff direct om het huidje lekker krokant te krijgen.
Heerlijk mals kippetje waarna een paar seconden het pitje aardig doorkomt. Niet te maar wel aanwezig. Mijn kinderen en ik vonden het heerlijk. Mijn vrouw vond de kip te pittig. Maar die kan er helemaal niet tegen. (ze at hem wel helemaal op, zonder velletje weliswaar) . Dit lekker bij de rijst met zoete ananas. Heerlijk!!!