- Berichten
- 1.910
Ik heb al eerder getracht een brisket te maken, maar heb hier toen veel te weinig tijd voor genomen. Haastige spoed is zelden goed. Nu nog maar eens proberen.
Eén snijplank is toch echt niet genoeg.
Na het trimmen wat runderbouillon injecteren. Dit was getrokken van runderbotten voor de soep die de vrouw aan het maken was.
Hierna in de rub en de koelkast in oor de volgende dag.
De volgende dag op de Q rond 110 graden. Wat chunks whiskey en eiken hout voor de rook op de kolen.
Uurtje of 6 later en meerdere malen besproeien met een mix van appelazijn en water later inpakken met wat overgebleven bouillon.
Ondertussen moet er wel gegeten worden. Wat verse frieten gemaakt en wat drummets op de WGA.
13 uur na het starten van de Q zakte de thermapen door het vlees als door pindakaas.
Moeilijk te zie op de foto maar heerlijk sappig van binnen.
Nog wat burned ends erbij voor het knabbelen.
Al met al een hele verbetering ten opzichte van de eerste keer. Het vlees was heerlijk. Totaal niet droog. Zat niet veel vet op vanuit de winkel. Volgende keer eentje met een iets grotere vetcap. Alhoewel je dan ook weer veel moet wegsnijden.
Bedankt voor het lezen.
Eén snijplank is toch echt niet genoeg.
Na het trimmen wat runderbouillon injecteren. Dit was getrokken van runderbotten voor de soep die de vrouw aan het maken was.
Hierna in de rub en de koelkast in oor de volgende dag.
De volgende dag op de Q rond 110 graden. Wat chunks whiskey en eiken hout voor de rook op de kolen.
Uurtje of 6 later en meerdere malen besproeien met een mix van appelazijn en water later inpakken met wat overgebleven bouillon.
Ondertussen moet er wel gegeten worden. Wat verse frieten gemaakt en wat drummets op de WGA.
13 uur na het starten van de Q zakte de thermapen door het vlees als door pindakaas.
Moeilijk te zie op de foto maar heerlijk sappig van binnen.
Nog wat burned ends erbij voor het knabbelen.
Al met al een hele verbetering ten opzichte van de eerste keer. Het vlees was heerlijk. Totaal niet droog. Zat niet veel vet op vanuit de winkel. Volgende keer eentje met een iets grotere vetcap. Alhoewel je dan ook weer veel moet wegsnijden.
Bedankt voor het lezen.