BasBQ
Beef en Steak

Duro pizzaoven aanwinst experimentje

Ric

Kooltjesharker
Berichten
206
Ik kwam een betaalbare pizzaoven tegen dus bij wijze van experiment moest ik em meenemen . Iemand ervaring met het merk?
784E80F6-9FFF-4BEE-BFED-BFABD850819B.jpeg
4823B902-6A38-4367-9F5D-02E52964032F.jpeg
 
Nog niet eerder tegen gekomen. Lijkt qua vormgeving sterk op de ooni!
Waar heb je hem gekocht? En hoeveel heb je betaald als ik vragen mag?
 
Die lijkt inderdaad sterk op een Ooni. Is het een model op gas want er zit geen schoorsteen aan?
 
Nog niet eerder tegen gekomen. Lijkt qua vormgeving sterk op de ooni!
Waar heb je hem gekocht? En hoeveel heb je betaald als ik vragen mag?
Volgens mij uit mijn hoofd +/-132 excl btw gekocht bij de Makro en recent gezien dat ze nu zelfs nog iets goedkoper zijn…
Voor die prijs leek het mij wel een geinig experimentje
 
Die lijkt inderdaad sterk op een Ooni. Is het een model op gas want er zit geen schoorsteen aan?
Voor het gemak gekozen voor gas en omdat ie vrij licht en portable is kan ik em ook eens meenemen naar bv familie of vrienden.
 
Denk dat je daar heel veel plezier aan gaat beleven.
 
Dat is een leuke om te proberen, waar ergens is dit?
Gekocht bij de Makro (althans die van mij is op gas)
Einde “seizoen” ging alle bbq en ook pizzaoven met 50% korting weg
 
Toevallig zag ik ze staan bij de makro van de week ja..
Ongetwijfeld dat je bij Ooni ook voor de naam betaald, ik ben benieuwd wat jouw Bevindingen zijn!
 
Ik weet niet in welk land Ooni gemaakt (Duro= China) wordt maar dit kan ook de Chinese rip off versie zijn.
 
Ik weet niet in welk land Ooni gemaakt (Duro= China) wordt maar dit kan ook de Chinese rip off versie zijn.

Ooni is an outdoor pizza oven company based in Edinburgh, Scotland. The ovens are designed in Scotland but made in China.[1][2][3][4] Ooni launched the world's first portable wood-pellet fired pizza oven in 2012. Ooni specialises in high-temperature outdoor pizza ovens for residential customers.

Met dank aan nonkel Wiki
 
Vorige week met een houtgestookte ooni wat pizza’s gemaakt maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het lastig vind omdat de hitte vanachter komt, pizza moet je dus draaien anders flink verbrand aan 1 kant. Ook geen thermometer op de ooni dus je weet eigenlijk niet hoe constant ie is. Wel een thermo pistool erbij gehad maar die ging aar tot 365 graden. Ik vind t fijner werken op m’n weber . Pizza’s duren iets langer 1:30 tov 4-5 minuten maar vind ik meer dan prima.
 
Ik heb ook 2 kamado’s en zelfs al een pizzasteen…
Ik moest em hebben bij wijze van experiment
 
Ik kan em niet vergelijken met een Ooni want dit is mijn eerste pizzaoven, en heel eerlijk? Hij staat nu in de schuur en het gaat nog wel even duren voor ik em ga uitproberen denk ik.
 
het gaat nog wel even duren
1666681960366.png


omdat de hitte vanachter komt, pizza moet je dus draaien anders flink verbrand aan 1 kant.
Gebruik je dat ding zonder enig vorm van inlezen?
Eigenlijk wel logisch natuurlijk, en ik denk ook dat het een beetje de sport/hobby is in het pizza bakken, het draaien, het op tijd inschieten, terug draaien van t gas om iets langer in de ooni te hebben zodat de bodem mee tijd krijgt..
Het is gewoon een groot samenspel van kunde en een goede dosis geluk (nu tenminste bij mij nog).
Ik mis bij de weber/bge echt die bovenwarmte.
Ik zat vanmorgen nog te kijken maar de pizza's zijn echt wel heel veel mooier uit mn ooni dan uit mijn bge.

Big Green Egg (links) vs Ooni (rechts)
1666682350485.png
1666682403680.png

Ik vind zelf dat je ziet dat de warmte veel beter over de korst is geslagen.

disclaimer, die van de BGE is echt by far de mooiste pizza die ik gebakken heb op de BGE, op de weber waren ze nog véél minder.
 
Ik vind ze er wel goed uitzien!
 
Terug
Bovenaan Onderaan