- Berichten
- 512
Ik kreeg niet zo lang geleden het boek 'Indostok' cadeau. (van mezelf, maar dat maakt niet uit toch?)
Het leek me een leuk startpunt op een zoektocht naar de lekkerste saté. Of... voedsel op een stok. Ik ga niet kieskeurig doen.
Vandaag Saté Palembang uit dit mooie boek.
Geen foto's van de marinade, maar vlees in een bakje saus weet iedereen wel hoe 't er uit ziet toch?
Stukjes sucade in blokjes, dat gemarineerd en aan de natte stokjes geprikt.
Daarna mocht het op de Q met een stuk directe hitte rond de 170 graden (om en nabij).
Het aluminiumfolie over mn rooster heb ik qua idee schaamteloos gejat van @Arie de Knaller uit deze post. Thanks!
En na een kleine tien minuten draaien waren ze al weer klaar!
Heerlijk bij een bordje nasi.
Eindoordeel: prima smaak, maar stukken beter zodra er flink wat sambal bij op gaat. Ik ga verder met de zoektocht!
Het leek me een leuk startpunt op een zoektocht naar de lekkerste saté. Of... voedsel op een stok. Ik ga niet kieskeurig doen.
Vandaag Saté Palembang uit dit mooie boek.
Geen foto's van de marinade, maar vlees in een bakje saus weet iedereen wel hoe 't er uit ziet toch?
Stukjes sucade in blokjes, dat gemarineerd en aan de natte stokjes geprikt.
Daarna mocht het op de Q met een stuk directe hitte rond de 170 graden (om en nabij).
Het aluminiumfolie over mn rooster heb ik qua idee schaamteloos gejat van @Arie de Knaller uit deze post. Thanks!

En na een kleine tien minuten draaien waren ze al weer klaar!
Heerlijk bij een bordje nasi.
Eindoordeel: prima smaak, maar stukken beter zodra er flink wat sambal bij op gaat. Ik ga verder met de zoektocht!