- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Zoals jullie wellicht in mijn ander topic hebben gelezen zijn we enkele dagen op vakantie geweest in de Ardennen.
www.bbqgenootschap.nl
Naast de merguez burgers zijn er natuurlijk ook nog andere heerlijkheden gemaakt waarvan ik er hier een paar met jullie wil delen.
Allereerst Kalfsrolletjes
Kalfsfilet met wat kruiden uit het kastje van ons chalet en pezo.
Ook hadden we nog een potje zongedroogde tomaatjes gekocht. Enkele daarvan in stukjes op het filet gelegd en daarna de boel opgerold en vastgezet met de afgebroken tapas-prikkers van de burgers.
Vervolgens gegaard tot een kern van 50gr met wat beukenhout-rook. Opgediend met een salade en wat lokaal stokbrood.
De pic's
Eerst even wat moed indrinken van het lokale brouwerijtje
Tis geen juist bierglas, maar hee, dit is survivallen, roeien met de riemen die je hebt.
Had ik al gezegd dat er een brouwerijtje in de buurt was?
Ook hebben we ook nog een mooi stukje varken kunnen scoren
Varkentje met wat Mexicaanse kruiden uit het kastje van ons chalet (inderdaad, zelf geen kruiden meegenomen. tis survival hee)
Deze 2 dagen in de koelkast laten intrekken en daarna op de cobb.
Vervolgens gegaard tot een kern van 72gr met wat beukenhout-rook. Opgediend met een salade en wat lokaal stokbrood.
De pic's
Hydrateren met deze hitte is zeer belangrijk. Smaakte helemaal prima.
En natuurlijk dien je tijdens het survivallen je maaltijd af te sluiten met een dessert, samengesteld met de beperkte middelen die voorhanden zijn
Jullie zien het, overleven in de Ardennen is mogelijk.
Dank voor het kijken
Rick
Zoals jullie wellicht in mijn ander topic hebben gelezen zijn we enkele dagen op vakantie geweest in de Ardennen.
Merguez Burgers
Beste bbq collega's Een van de mooiste dingen van op vakantie gaan is jezelf culinair laten verrassen. Niet alleen op een terras of in een restaurant, maar ook bij de lokale winkeltjes. Wij zijn dus juist niet van die Hollanders, die met een pak hagelslag en een zak aardappelen op vakantie...

Naast de merguez burgers zijn er natuurlijk ook nog andere heerlijkheden gemaakt waarvan ik er hier een paar met jullie wil delen.
Allereerst Kalfsrolletjes
Kalfsfilet met wat kruiden uit het kastje van ons chalet en pezo.
Ook hadden we nog een potje zongedroogde tomaatjes gekocht. Enkele daarvan in stukjes op het filet gelegd en daarna de boel opgerold en vastgezet met de afgebroken tapas-prikkers van de burgers.
Vervolgens gegaard tot een kern van 50gr met wat beukenhout-rook. Opgediend met een salade en wat lokaal stokbrood.
De pic's
Eerst even wat moed indrinken van het lokale brouwerijtje

Tis geen juist bierglas, maar hee, dit is survivallen, roeien met de riemen die je hebt.
Had ik al gezegd dat er een brouwerijtje in de buurt was?
Ook hebben we ook nog een mooi stukje varken kunnen scoren
Varkentje met wat Mexicaanse kruiden uit het kastje van ons chalet (inderdaad, zelf geen kruiden meegenomen. tis survival hee)
Deze 2 dagen in de koelkast laten intrekken en daarna op de cobb.
Vervolgens gegaard tot een kern van 72gr met wat beukenhout-rook. Opgediend met een salade en wat lokaal stokbrood.
De pic's
Hydrateren met deze hitte is zeer belangrijk. Smaakte helemaal prima.
En natuurlijk dien je tijdens het survivallen je maaltijd af te sluiten met een dessert, samengesteld met de beperkte middelen die voorhanden zijn
Jullie zien het, overleven in de Ardennen is mogelijk.
Dank voor het kijken
Rick