BasBQ
Beef en Steak

Habaneros en Carolina Reapers

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.126
Een collega van mij kweekt wat pepers. Zijn plantjes in de serre gaan beter dan de mijn op de vensterbank. Ze groeien harder dan dat hij ze verwerkt krijgt en dus heeft hij er wat aan mij gegeven.

Aangezien mijn onwetend avontuur met Habanero’s weet ik dat ik deze niet gewoon mag grillen en opeten. Vreselijke ervaring was dat. :ROFLMAO:

Iemand ideetjes wat ik ermee kan doen? We hebben thuis wel een droger waar ik ze in kan drogen.

Shoot.

916C7D91-2009-405B-BE9B-417B180B7447.jpeg
 
Je kan er ABT's van maken, maar dat lijkt mij niet aan te raden 😅

Als je de mogelijkheid hebt om ze te drogen zou ik dat doen. Dan kan je ze een stuk langer bewaren en gebruiken wanneer het jou uitkomt.
 
Je kan er ABT's van maken, maar dat lijkt mij niet aan te raden 😅

Als je de mogelijkheid hebt om ze te drogen zou ik dat doen. Dan kan je ze een stuk langer bewaren en gebruiken wanneer het jou uitkomt.

Verneem net in vriendenkring dat er wat interesse is, dus ga ook wat verdelen. Mijn vrouw stelde voor om te drogen. Ik maak geregeld hete olie met gedroogde pepers. Mss moet ik deze eens maken op basis van stukjes van deze pepers.
 
Mango-habanero saus!

Collega van wie ik ze krijg, maakt deze saus er regelmatig mee. Had hier eens een flesje gezet in de koelkast voor op de pizza's tijdens onze wekelijke vettige vrijdag op het werk :ROFLMAO: Best wel lekker, maar volgens hem niet lang houdbaar. En ik zou er liever iets mee doen dat langer houdbaar is, ofwel ergens in een gerecht verwerken.

Ben net wel gaan kijken op de schaal van Scoville:
- Habanero 100000 tot 350000
- Carolina Reaper 1570000 tot 2200000

Lijkt me onmenselijk om daar iets mee te doen.

De Habanero ken ik dus van in te happen, maar die CR is nog een veelvoud daarvan.
2 weken na het happen in de Habanero, heb ik nog eens een mespuntje gedroogde en gemalen Scottisch Bonnet geproefd en dat was even erg als die Habanero.
 
Pepers drogen en daarna in hete arachide olie doen.
Dan heb je een hete olie die je lang kan bewaren.
Heerlijke pikante mayo kan je dan maken.
 
Pepers drogen en daarna in hete arachide olie doen.
Dan heb je een hete olie die je lang kan bewaren.
Heerlijke pikante mayo kan je dan maken.

Denk dat die arachideolie al vanzelf pikant genoeg gaat zijn met die pepers. Daar heb je geen hete voor nodig. Hete olie maken we sowizo zelf en heb gezien dat het weer tijd is voor een nieuwe lading. Want laatst de laatste fles aan de buren gegeven. Het zal denk ik wel drogen worden.

Die pikante mayo lijkt me wel een heel leuk idee.
 
Zal er wat vanaf hangen wat je er mee doet op gebied van houdbaarheid, ik eet zelf graag heel pikant en heb hier een klein flesje staan (weet niet van welke peper) dat zo geconcentreerd is dat het pasta is, een puntje van een tandenstoker in een kom soep is al nauwelijks eetbaar.
Maar dat flesje is al jaren voorbij de vermelde houdbaarheidsdatum en is nog niets mis mee.
 
Zal er wat vanaf hangen wat je er mee doet op gebied van houdbaarheid, ik eet zelf graag heel pikant en heb hier een klein flesje staan (weet niet van welke peper) dat zo geconcentreerd is dat het pasta is, een puntje van een tandenstoker in een kom soep is al nauwelijks eetbaar.
Maar dat flesje is al jaren voorbij de vermelde houdbaarheidsdatum is is nog niets mis mee.

Dikwijls verliest het wat van zijn pit en wordt het wat zachter na de vervaldatum.
Als het natuurlijk ongelooflijk heet is, en je verliest een klein beetje zal het waarschijnlijk nog altijd ongelooflijk heet zijn :).
 
Dikwijls verliest het wat van zijn pit en wordt het wat zachter na de vervaldatum.
Als het natuurlijk ongelooflijk heet is, en je verliest een klein beetje zal het waarschijnlijk nog altijd ongelooflijk heet zijn :).

Of juist omgekeerd? heb toevallig onlangs een programma gezien van 2 mannen die oude voedingswaren opsporen en testen op eetbaarheid, eerst waren U.S. voedselpakketten uit de Vietnam oorlog aan de beurt. Daarna oude vervallen hete sauzen, zo hadden ze een flesje Tabasco van 40 jaar oud en dat was heel heet geworden. Zou iets met de verdere fermentatie te maken hebben.
 
Of juist omgekeerd? heb toevallig onlangs een programma gezien van 2 mannen die oude voedingswaren opsporen en testen op eetbaarheid, eerst waren U.S. voedselpakketten uit de Vietnam oorlog aan de beurt. Daarna oude vervallen hete sauzen, zo hadden ze een flesje Tabasco van 40 jaar oud en dat was heel heet geworden. Zou iets met de verdere fermentatie te maken hebben.

De hete olie die wij regelmatig maken, laat ik sowizo al 2 jaar staan om goed te trekken. We hebben al flessen gehad die 7 jaar oud waren en die zijn enerzijds een pak lekkerder qua smaak, maar toch ook ietske pittiger, hebben we al willen merken. Wat de juiste uitleg daaromtrent is, weet ik niet. Maar we hebben het naast mekaar vergeleken en dat zijn onze bevindingen. Mss ligt het aan ons :geek:
 
Je kunt Habaneros en reapers, perfect langdurig op laag roken en daarna drogen. . . . Zo maak ik mijn eigen peper strooisels
 
Ik zou in ieder geval handschoenen dragen bij het verwerken ervan en mevrouw Free_ltd het eerste uur niet betasten. 😉
 
Je kunt Habaneros en reapers, perfect langdurig op laag roken en daarna drogen. . . . Zo maak ik mijn eigen peper strooisels
Mijn vrouw is erop gevlogen.

@Zzzjon Heb haar gezegd handschoenen aan te doen, maar was niet nodig zei ze. Ben benieuwd.
E3D83A23-0B90-4299-A003-0DF63F8C69D8.jpeg
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
Terug
Bovenaan Onderaan