- Berichten
- 6.243
Afgelopen vrijdag naar de boerderijwinkel afgereisd om te shoppen, 2 X bavette en entrecootjes.
Kon de bavette niet vinden
, lag gelukkig op ooghoogte maar was ander model dan ik voor ogen had
.
Omdat ik vandaag met een vriend zijn auto ging wegbrengen en op de terug weg zijn nieuwe motor ging ophalen wist ik dat dit gevierd moet worden dus vrijdag gelijk 1 bavette in de koelkast gelegd.
Eitje aangestoken met gelijk het gietijzeren rooster er op om op te warmen en naar de keuken
Dit was de bedoeling, niet meer en niet minder.
(Vroeg me nog steeds af hoe de de bavette in zo’n pakje kregen met het model bavette wat ik voor ogen had)
Na het uitpakken bleef de bavette deze vorm houden, was niet doorgesneden noch gevlinderd, dus planning bijstellen.
Platesetter mee voorverwarmen.
Effe wat vlies verwijderen en de pezo vervangen door subtiel laagje steak rub van Noskos.
Blokje whisky hout onder de platesetter, bavette op het rooster en wachten tot de kerntemperatuur van 45 graden.
De rook kwam mooi naar buiten en hopen dat het niet een te zware keuze was voor de bavette i.c.m. De steak kruiden van Noskos.
Dat ziet er goed uit
Platesetter eruit en de schuiven vol open om hitte te krijgen en de bavette even te laten rusten om vervolgens de bavette weer even terug voor wat strepen en een mooi jasje te geven
Geregeld.
En klaar
Had ondertussen binnen de aardappels warm en de borden konden tevoorschijn komen
In de smaak waren de steak kruiden van Noskos en de rook van het hout terug te proeven en niet overheersend
Een mooie afsluiting van deze dag
Kon de bavette niet vinden


Omdat ik vandaag met een vriend zijn auto ging wegbrengen en op de terug weg zijn nieuwe motor ging ophalen wist ik dat dit gevierd moet worden dus vrijdag gelijk 1 bavette in de koelkast gelegd.
Eitje aangestoken met gelijk het gietijzeren rooster er op om op te warmen en naar de keuken
Dit was de bedoeling, niet meer en niet minder.
(Vroeg me nog steeds af hoe de de bavette in zo’n pakje kregen met het model bavette wat ik voor ogen had)
Na het uitpakken bleef de bavette deze vorm houden, was niet doorgesneden noch gevlinderd, dus planning bijstellen.
Platesetter mee voorverwarmen.
Effe wat vlies verwijderen en de pezo vervangen door subtiel laagje steak rub van Noskos.
Blokje whisky hout onder de platesetter, bavette op het rooster en wachten tot de kerntemperatuur van 45 graden.
De rook kwam mooi naar buiten en hopen dat het niet een te zware keuze was voor de bavette i.c.m. De steak kruiden van Noskos.
Dat ziet er goed uit
Platesetter eruit en de schuiven vol open om hitte te krijgen en de bavette even te laten rusten om vervolgens de bavette weer even terug voor wat strepen en een mooi jasje te geven
Geregeld.
En klaar
Had ondertussen binnen de aardappels warm en de borden konden tevoorschijn komen
In de smaak waren de steak kruiden van Noskos en de rook van het hout terug te proeven en niet overheersend

Een mooie afsluiting van deze dag
Laatst bewerkt: