- Berichten
- 548
Stuk zalm van bijna 600g op ceder plankje klaargemaakt. Plankje was net groot genoeg. Klein beetje Pepper Lemon erop. Heb me deze keer gelukkig ingehouden. Lesje geleerd bij de chicken wings laatst. Toen bleek deze rub zeer zout te zijn. Nog wat takjes dille er op.
Het plan was om te laten garen op de kamado tussen 160 en 180 graden. Maar ik kreeg de temperatuur moeilijk omlaag, en iedereen kreeg honger, dus maar klaargemaakt op 190-195 graden. (Nog wel wat te leren ivm temperatuurbeheersing op de kamado)
Achteraf viel me wel op dat onderkant van plankje niet hard gebrand had. Ik heb (nog) geen divide&Conquer en rooster ligt dan blijkbaar wat te hoog van het vuur. Is het een idee om rooster volgende keer gewoon op de vuurschaal te leggen? Of zou dat te kort op het vuur zijn?
Laten garen tot 52gr. Was me eigenlijk net iets te ver, volgende keer eens 48gr proberen. De vis was wel nog heel sappig. In de oven is hij altijd heel stuk droger bij mij.
Tagliatelle met olijfolie, courgette uit de tuin en tomatenblokjes als bijgerecht.
Het plan was om te laten garen op de kamado tussen 160 en 180 graden. Maar ik kreeg de temperatuur moeilijk omlaag, en iedereen kreeg honger, dus maar klaargemaakt op 190-195 graden. (Nog wel wat te leren ivm temperatuurbeheersing op de kamado)
Achteraf viel me wel op dat onderkant van plankje niet hard gebrand had. Ik heb (nog) geen divide&Conquer en rooster ligt dan blijkbaar wat te hoog van het vuur. Is het een idee om rooster volgende keer gewoon op de vuurschaal te leggen? Of zou dat te kort op het vuur zijn?
Laten garen tot 52gr. Was me eigenlijk net iets te ver, volgende keer eens 48gr proberen. De vis was wel nog heel sappig. In de oven is hij altijd heel stuk droger bij mij.
Tagliatelle met olijfolie, courgette uit de tuin en tomatenblokjes als bijgerecht.


