Ooni1.0
Sprokkelaar
- Berichten
- 31
Hallo ben ik met een andere vraag. Gezien ik met een budget proof buiten tafel bezig ben kwam mijn vrouw met het idee, is een komado niet wat voor ons 
We hebben nu een simpele BBQ met 41cm rooster die nu onder hand al z'n 8 jaar mee gaat voor een paar tientjes dus ja ik wilde er wel mee instemmen maar toen...
Tig merken, types en prijzen had ik al bijna spijt mij er in te gaan verdiepen haha. Goed ik hoef geen mega dure komado te hebben want z'n chef kok ben ik nu ook weer niet maar hou graag van proberen experimenteren om iets voor elkaar te maken, dus van een stukje vlees tot groente tot brood maken .
Na een paar avonden kijken zoeken en wat dingen ben tegen gekomen, kom ik tot 2 types/merken.
De inferno Compact 33cm rooster. Er zit geen accessories bij maar er kan een plate setter in geplaatst worden van de grill Guru compact. Verder zal er nog wat dingen bij moeten komen (moet ik nog uitzoeken wat je echt nodig hebt) kwam redelijk uit de bus bij trosradar
Een ander type is het Keij kamado blue compact. De prijs wel het dubbele en het rooster iets groter en er zit voldoende accessories bij als ik het zo mag geloven. Nadeeltje is wat ik lees, een rooster die aan de rand van de deksel kan blijven hangen.
Nu is dat natuurlijk heel vervelend als dit zo is maar hoe erg en of vaak zal dat in de praktijk voor komen of krijg je echt het idee was ik er maar nooit aan begonnen. Ik probeer altijd in oplossingen te denken met het idee, is het dan niet te modificeren
. Hij kwam bij de trosradar wel wat minder uit de bus.
Ja en dan heb je een soort keuze stress zeg maar en wie kan mij nu misschien beter helpen als een groep zoals jullie
Wat zou verstandiger zijn, goedkoper met losse accessoires erbij halen of toch de duurdere met accessoires die erbij zitten?
Tevens zit ik te denken maar wat als je een direct en indirect wilt.. Zou ik dan de hitte steen door kunnen zagen en of slijpen waardoor je dus kunt spelen om de helft indirect en de helft direct te hebben of denk ik nu verkeerd of is dat niet mogelijk bij dit soort types.
Fijne dag, Berend

We hebben nu een simpele BBQ met 41cm rooster die nu onder hand al z'n 8 jaar mee gaat voor een paar tientjes dus ja ik wilde er wel mee instemmen maar toen...
Tig merken, types en prijzen had ik al bijna spijt mij er in te gaan verdiepen haha. Goed ik hoef geen mega dure komado te hebben want z'n chef kok ben ik nu ook weer niet maar hou graag van proberen experimenteren om iets voor elkaar te maken, dus van een stukje vlees tot groente tot brood maken .
Na een paar avonden kijken zoeken en wat dingen ben tegen gekomen, kom ik tot 2 types/merken.
De inferno Compact 33cm rooster. Er zit geen accessories bij maar er kan een plate setter in geplaatst worden van de grill Guru compact. Verder zal er nog wat dingen bij moeten komen (moet ik nog uitzoeken wat je echt nodig hebt) kwam redelijk uit de bus bij trosradar
Een ander type is het Keij kamado blue compact. De prijs wel het dubbele en het rooster iets groter en er zit voldoende accessories bij als ik het zo mag geloven. Nadeeltje is wat ik lees, een rooster die aan de rand van de deksel kan blijven hangen.
Nu is dat natuurlijk heel vervelend als dit zo is maar hoe erg en of vaak zal dat in de praktijk voor komen of krijg je echt het idee was ik er maar nooit aan begonnen. Ik probeer altijd in oplossingen te denken met het idee, is het dan niet te modificeren

Ja en dan heb je een soort keuze stress zeg maar en wie kan mij nu misschien beter helpen als een groep zoals jullie

Wat zou verstandiger zijn, goedkoper met losse accessoires erbij halen of toch de duurdere met accessoires die erbij zitten?
Tevens zit ik te denken maar wat als je een direct en indirect wilt.. Zou ik dan de hitte steen door kunnen zagen en of slijpen waardoor je dus kunt spelen om de helft indirect en de helft direct te hebben of denk ik nu verkeerd of is dat niet mogelijk bij dit soort types.
Fijne dag, Berend