- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's
De fotowedstrijd van deze maand heeft als onderwerp "signature dish". Een hele mooie, moet ik zeggen @Laurens .
Het geeft je de vrijheid om te maken wat je wil. Daardoor komt er een grote variatie (lees: inspiratie) aan gerechten voorbij, getoond met de mooiste foto's die dit forum te bieden heeft.
Nu heb ikzelf niet echt een signature dish. Wat ik wel heel erg leuk vindt is af en toe eens wat nieuws uitproberen. Dat kan het kruiden van het vlees zijn, een nieuw sausje, enz. Gewoon, lekker ontdekken en experimenteren.
Gisteren hadden we zin in hamburgers. En terecht. Een goede hamburger is eigenlijk gewoon een topmaaltijd. Dat heeft niets met fastfood te maken.
Een halve kilo rundergehakt gekruid met:
2 geperste teentjes knoflook
1/2 heel fijn gesnipperde ui
een fijn gesneden spaanse peper (in mijn geval zonder zaadjes)
pezo naar smaak
Alles bij elkaar, goed kneden en vervolgens in het deksel van de beschuitbus 4 mooie burgertjes van 125gr gemaakt.
Perfect formaat voor op een broodje. Niet te dik, niet te dun.
Vervolgens mochten deze een nachtje in de koelkast.
Verder zelf een sausje erbij gemaakt:
3 eetlepels mayo
een "knijp" srirachasaus naar smaak
3 augurken fijn gesniperd
alles bij elkaar, beetje mengen, klaar
Voor op de burger nog erbij:
een rode ui in hele ringen, even aanbakken in de skillet met olie en afblussen met een flinke scheut sherry (whisky mag natuurlijk ook)
ok, de pic's. Helaas van het maken van de burgers geen foto's, want plakkerige handen en ik wilde het af hebben
Wel foto's van het sausje
De uien ringen in de skillet
De burgers op het rooster. Kijk eens wat een mooie exemplaren. Eerst even indirect met wat eikenrook, daarna een beetje grillen
Nog wat oude pittige kaas erop. Niet teveel. Kijk die eiwitkristallen @Barbeknoei
Man man man.


En dan het bordje opmaken
EAT YOUR HEART OUT MISTER MC D!!!!!
oh oh oh, wat was deze lekker zeg. De combi van alles, met het sausje, de uien ringen, het vlees, de chippies en een beetje groen. En ook: niet teveel poespas. Vind het altijd moeilijk om te zeggen dat dit de lekkerste ooit was, maar wat was deze goed zeg.
Toppertje dit.
En nadat alles "verwerkt" was nog even nagenieten met een paar portjes, heerlijk in de tuin.
Dank voor het kijken
Rick
De fotowedstrijd van deze maand heeft als onderwerp "signature dish". Een hele mooie, moet ik zeggen @Laurens .
Het geeft je de vrijheid om te maken wat je wil. Daardoor komt er een grote variatie (lees: inspiratie) aan gerechten voorbij, getoond met de mooiste foto's die dit forum te bieden heeft.
Nu heb ikzelf niet echt een signature dish. Wat ik wel heel erg leuk vindt is af en toe eens wat nieuws uitproberen. Dat kan het kruiden van het vlees zijn, een nieuw sausje, enz. Gewoon, lekker ontdekken en experimenteren.
Gisteren hadden we zin in hamburgers. En terecht. Een goede hamburger is eigenlijk gewoon een topmaaltijd. Dat heeft niets met fastfood te maken.
Een halve kilo rundergehakt gekruid met:
2 geperste teentjes knoflook
1/2 heel fijn gesnipperde ui
een fijn gesneden spaanse peper (in mijn geval zonder zaadjes)
pezo naar smaak
Alles bij elkaar, goed kneden en vervolgens in het deksel van de beschuitbus 4 mooie burgertjes van 125gr gemaakt.
Perfect formaat voor op een broodje. Niet te dik, niet te dun.
Vervolgens mochten deze een nachtje in de koelkast.
Verder zelf een sausje erbij gemaakt:
3 eetlepels mayo
een "knijp" srirachasaus naar smaak
3 augurken fijn gesniperd
alles bij elkaar, beetje mengen, klaar
Voor op de burger nog erbij:
een rode ui in hele ringen, even aanbakken in de skillet met olie en afblussen met een flinke scheut sherry (whisky mag natuurlijk ook)
ok, de pic's. Helaas van het maken van de burgers geen foto's, want plakkerige handen en ik wilde het af hebben

Wel foto's van het sausje
De uien ringen in de skillet
De burgers op het rooster. Kijk eens wat een mooie exemplaren. Eerst even indirect met wat eikenrook, daarna een beetje grillen
Nog wat oude pittige kaas erop. Niet teveel. Kijk die eiwitkristallen @Barbeknoei
Man man man.



En dan het bordje opmaken
EAT YOUR HEART OUT MISTER MC D!!!!!
oh oh oh, wat was deze lekker zeg. De combi van alles, met het sausje, de uien ringen, het vlees, de chippies en een beetje groen. En ook: niet teveel poespas. Vind het altijd moeilijk om te zeggen dat dit de lekkerste ooit was, maar wat was deze goed zeg.
Toppertje dit.
En nadat alles "verwerkt" was nog even nagenieten met een paar portjes, heerlijk in de tuin.
Dank voor het kijken
Rick