Je hebt verschillende manieren waarop maïskolven te krijgen zijn. Ik heb een tijdlang bij een verwerker van maïskolven gewerkt welke onveranderde naar de KFC gingen, dus weet wel iets meer ervan.
Mijn inziens de lekkerste manier is verse mais in het blad. Deze moet je echter wel binnen 36uur na oogsten bereiden anders verzuren ze. De lekkerste manier om die te bereiden is ze eerste te laten wellen in water in het blad waarbij je het topje en kontje afknipt. Vervolgens leg je ze in het blad op de bbq tot het blad zwart is. Dan eraf halen pellen beetje roomboter erop, super. Alleen maar korte periode van het jaar beschikbaar.
Diepvries maïskolven van Nederlandse herkomst. Deze zijn zoeter en voller van smaak als de vacuüm. Echter niet makkelijk aan te komen. Deze ontdooien direct grillen hoeven enkel warm te worden en eten maar.
De vacuüm verpakte maïskolven. Makkelijkste aan te komen( elke supermarkt) maar wel het minst van smaak. Uit de verpakking halen en direct grillen. Gaat er enkel om dat ze warm worden, gaar zijn ze al.