- Berichten
- 5.099
Na enkele leuke creaties van een BCB (Beer Can Burger) toch wat aanvullende research gedaan.
Het blijkt nl dat je ook met een bierflesje de burger kan maken. Alleen heet het dan een Beer Bottle Burger (BBB)

Aangezien ik alleen de beschikking had over een Stuby Bitburger is het dus een BBBB geworden.
Gehakt lekker gekruid, en mbv het flesje "holle" Burgers gemaakt. Daarna in de koelkast om op te stijven.
Vulling gesneden en op in de skillet aangebraden.
Eitje op 160 C. Burgers gevuld en voorzien van een toefje bbq saus. Indirect en lekker voor 25' laten garen. Blokje appelhout erbij.
Na 25' wat kaas erover gestrooid. Nogmaals 20' laten staan. De kerntemp. was toen pas 60 C. Dus rustig door laten garen tot 70 á 72 C.
Frietjes en konijnenvoer erbij....
Het blijkt nl dat je ook met een bierflesje de burger kan maken. Alleen heet het dan een Beer Bottle Burger (BBB)


Aangezien ik alleen de beschikking had over een Stuby Bitburger is het dus een BBBB geworden.
Gehakt lekker gekruid, en mbv het flesje "holle" Burgers gemaakt. Daarna in de koelkast om op te stijven.
Vulling gesneden en op in de skillet aangebraden.
Eitje op 160 C. Burgers gevuld en voorzien van een toefje bbq saus. Indirect en lekker voor 25' laten garen. Blokje appelhout erbij.
Na 25' wat kaas erover gestrooid. Nogmaals 20' laten staan. De kerntemp. was toen pas 60 C. Dus rustig door laten garen tot 70 á 72 C.
Frietjes en konijnenvoer erbij....