- Berichten
- 5.321
Tja, een probleempje dus.
Ik krijg zaterdag een bevriend koppel over de vloer en het zijn nogal fijnproevers. Hij is geen fervente BBQ'er, maar kan zich elke dag wel uitsloven in de keuken en dus wil ik er iets van maken. Ik weet ook dat hij niet van mijn zijde gaat wijken bij het koken.
Nu had ik al de hele menu uitgewerkt en zou dat gaan bereiden op de KJC en de KJJ. Ik heb nog wel een gasser, maar die wil ik enkel gebruiken voor de vleesjes van de kids en het voorverwarmen van wat gietijzer
Ik stress nu wel een beetje en heb jullie hulp nodig.
Ik dacht dus als voorgerecht de zalmbonbons te maken die Sandyman vorige week had gemaakt. Heb al een tijdje zalm hiervoor liggen, maar dacht vandaag ff te passen op de KJJ en er past precies één rookplankje op. In mijn hoofd gingen de 2 zalmstukken er wel op ... MAAR dat gaat dus niet. Nu zou het logisch zijn om gewoon 2 ladingen te doen omdat het maar 8 à 10 minuten duurt. Maar het zou leuker zijn om dan 1 zalmstuk te doen en mss nog iets anders (om dan iets anders dan vis te hebben), al dan niet op een rookplankje. Nu zijn er wel voorgerechten genoeg, maar die moeten vaak nog lang erop liggen en/of een heel andere temperatuur. Heter kan geen kwaad, omdat de KJJ na het voorgerecht gedaan heeft en het hoofdgerecht volledig op de KJC gemaakt wordt.
Heb hier wat zitten zoeken en op het net wat zitten googlen, maar veel komt er niet uit. Eventueel een camembert op rookplankje? Zou een 15 min duren.
Dus help ... suggesties?
Dus rond dezelfde temperatuur en iets dat op max 15 min klaar is. In het slechtste geval kan ik nog een lading zalmbonbons maken
Thanx.
Ik krijg zaterdag een bevriend koppel over de vloer en het zijn nogal fijnproevers. Hij is geen fervente BBQ'er, maar kan zich elke dag wel uitsloven in de keuken en dus wil ik er iets van maken. Ik weet ook dat hij niet van mijn zijde gaat wijken bij het koken.
Nu had ik al de hele menu uitgewerkt en zou dat gaan bereiden op de KJC en de KJJ. Ik heb nog wel een gasser, maar die wil ik enkel gebruiken voor de vleesjes van de kids en het voorverwarmen van wat gietijzer

Ik dacht dus als voorgerecht de zalmbonbons te maken die Sandyman vorige week had gemaakt. Heb al een tijdje zalm hiervoor liggen, maar dacht vandaag ff te passen op de KJJ en er past precies één rookplankje op. In mijn hoofd gingen de 2 zalmstukken er wel op ... MAAR dat gaat dus niet. Nu zou het logisch zijn om gewoon 2 ladingen te doen omdat het maar 8 à 10 minuten duurt. Maar het zou leuker zijn om dan 1 zalmstuk te doen en mss nog iets anders (om dan iets anders dan vis te hebben), al dan niet op een rookplankje. Nu zijn er wel voorgerechten genoeg, maar die moeten vaak nog lang erop liggen en/of een heel andere temperatuur. Heter kan geen kwaad, omdat de KJJ na het voorgerecht gedaan heeft en het hoofdgerecht volledig op de KJC gemaakt wordt.
Heb hier wat zitten zoeken en op het net wat zitten googlen, maar veel komt er niet uit. Eventueel een camembert op rookplankje? Zou een 15 min duren.
Dus help ... suggesties?


Thanx.