Marcdepark
Stoker
- Berichten
- 300
Gisteren kregen we eters en wilde ik eens wat anders dan anders als voorgerecht serveren.
Een tijdje geleden (toen de restaurants nog open waren) een heerlijke beef tataki als voorgerecht gegeten, dit moet ook op de bbq kunnen dacht ik.
Na een beetje googelen heb ik een eigen versie gemaakt met een bavette die nog in de diepvries lag, kan ook met diamanthaas, sucade, enz...
Was een beetje een gok maar was echt super goed gelukt, echt een heerlijk voorgerecht met een lekker zuurtje.
Bijkomend voordeel, dit kan je vooraf maken dus meer tijd met de gasten
.
Heb het even opgeschreven:
Beef tataki
(voor 6-8 personen als voorgerecht, wij waren met z'n vijven en het is ook opgegaan...)
Ingrediënten
800 gram bavette (ga voor een goede, ik heb een graangevoerde angus bavette gebruikt)
Paar bosuitjes
1 handje bieslook
(Zwarte) sesamzaadjes
Rucola
Zout
Zwarte Peper
Voor de ponzu saus
4 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el limoensap
1 tl ahornsiroop – of honing
optioneel: 1 el mayonaise om de saus een romig tintje te geven
*of gewoon kopen (heb ik gedaan
), deze is lekker en hebben ze gewoon bij de jumbo : https://www.jumbo.com/producten/kikkoman-ponzu-citrus-seasoned-soy-sauce-lemon-250ml-302388FLS
Bereiding
Bavette bestrooien met wat peper en zout, bbq aan, alle schuiven open en even dichtschroeien. Let op, alleen een kleurtje geven want de bavette moet rauw blijven van binnen.
Dan de bavette afgedekt in de koelkast of vriezer leggen, moet snel afkoelen zodat deze niet door gaart.
Ponzusaus:
Meng de ingrediënten voor de ponzu saus. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap, sojasaus of honing toe.
Of draai de dop van de fles zoals ik heb gedaan
Opmaak:
Rucola, bosuitjes, bieslook beetje verdelen op een bord/plank.
Bavette uit de koeling halen en koud in dunne plakjes snijden en op de rucola leggen, of maak er een mooie serveerplank van.
De ponzusaus er over gieten.
Wat sesamzaadjes er over strooien en klaar, echt genieten!
Een tijdje geleden (toen de restaurants nog open waren) een heerlijke beef tataki als voorgerecht gegeten, dit moet ook op de bbq kunnen dacht ik.
Na een beetje googelen heb ik een eigen versie gemaakt met een bavette die nog in de diepvries lag, kan ook met diamanthaas, sucade, enz...
Was een beetje een gok maar was echt super goed gelukt, echt een heerlijk voorgerecht met een lekker zuurtje.
Bijkomend voordeel, dit kan je vooraf maken dus meer tijd met de gasten

Heb het even opgeschreven:
Beef tataki
(voor 6-8 personen als voorgerecht, wij waren met z'n vijven en het is ook opgegaan...)
Ingrediënten
800 gram bavette (ga voor een goede, ik heb een graangevoerde angus bavette gebruikt)
Paar bosuitjes
1 handje bieslook
(Zwarte) sesamzaadjes
Rucola
Zout
Zwarte Peper
Voor de ponzu saus
4 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el limoensap
1 tl ahornsiroop – of honing
optioneel: 1 el mayonaise om de saus een romig tintje te geven
*of gewoon kopen (heb ik gedaan

Bereiding
Bavette bestrooien met wat peper en zout, bbq aan, alle schuiven open en even dichtschroeien. Let op, alleen een kleurtje geven want de bavette moet rauw blijven van binnen.
Dan de bavette afgedekt in de koelkast of vriezer leggen, moet snel afkoelen zodat deze niet door gaart.
Ponzusaus:
Meng de ingrediënten voor de ponzu saus. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap, sojasaus of honing toe.
Of draai de dop van de fles zoals ik heb gedaan

Opmaak:
Rucola, bosuitjes, bieslook beetje verdelen op een bord/plank.
Bavette uit de koeling halen en koud in dunne plakjes snijden en op de rucola leggen, of maak er een mooie serveerplank van.
De ponzusaus er over gieten.
Wat sesamzaadjes er over strooien en klaar, echt genieten!



Laatst bewerkt: