- Berichten
- 199
Hey iedereen,
Heb vandaag voor de 1ste keer pizza proberen te maken op de Kamado joe classic 3.
De deeg heb ik niet zelf gemaakt maar gewoon kant en klaar gekocht uit de diepvries bij de sligro.
Als houtskool heb ik de big blocks van de kamdo joe gebruikt
Heb de methode van smoking dad gevolgd.
De houtskool aangestoken met 3 wokkels.
Heatdeflectors op de middelste stand ineens ermee. Deze waren uit elkaar geschoven in een V.
Eens de wokkels wat opgebrand waren het deksel gesloten voor een 5tal minuten.
Daarna heb ik de rest van de opstelling erin gedaan.
De roosters op de bovenste stand en daarop de pizzasteen.
Alles toe en laten oplopen naar de 300°
Wanneer we rond 250 zaten ben ik begonnen met de deeg te stretchen.
Daarna heb ik de deeg op de pizzaschep gedaan en rustig alles erop gedaan.
En nu op de steen.
De temperaturen schommelden tussen de 250 en de 300.
Alles stond open maar kreeg de bbq precies niet hoger. Mss nog wat langer wachten.
Had het gevoel dat na de 3de pizza de temperaturen niet echt meer boven de 250 uit kwamen.
Van de andere pizza's heb ik geen foto's. Vergeten.
Wat was de korst lekker knapperig.
Zekers voor herhaling vatbaar.
Heb vandaag voor de 1ste keer pizza proberen te maken op de Kamado joe classic 3.
De deeg heb ik niet zelf gemaakt maar gewoon kant en klaar gekocht uit de diepvries bij de sligro.
Als houtskool heb ik de big blocks van de kamdo joe gebruikt
Heb de methode van smoking dad gevolgd.
De houtskool aangestoken met 3 wokkels.
Heatdeflectors op de middelste stand ineens ermee. Deze waren uit elkaar geschoven in een V.
Eens de wokkels wat opgebrand waren het deksel gesloten voor een 5tal minuten.
Daarna heb ik de rest van de opstelling erin gedaan.
De roosters op de bovenste stand en daarop de pizzasteen.
Alles toe en laten oplopen naar de 300°
Wanneer we rond 250 zaten ben ik begonnen met de deeg te stretchen.
Daarna heb ik de deeg op de pizzaschep gedaan en rustig alles erop gedaan.
En nu op de steen.
De temperaturen schommelden tussen de 250 en de 300.
Alles stond open maar kreeg de bbq precies niet hoger. Mss nog wat langer wachten.
Had het gevoel dat na de 3de pizza de temperaturen niet echt meer boven de 250 uit kwamen.
Van de andere pizza's heb ik geen foto's. Vergeten.
Wat was de korst lekker knapperig.
Zekers voor herhaling vatbaar.
Laatst bewerkt: