- Berichten
- 5.060
Deze week geeft de CEO des huizes aan dat ze zin heeft in Boeuf Bourginon. Dus dan weet je wat te doen. De Q opstarten.
- Recepten bestudeerd en daar zelf wat van gemaakt.
- Boodschappen besteld.
- Wijn voorraad gechecked.
- Weerbericht in de gaten gehouden.
Vanmorgen een Go gegeven. Point of no return om 07.00.
Het recept heb ik bij de Nederlandse Ovens in het receptenblok gedeeld.
Hier resten de foto’s.
Na het aanbraaden was het lastig om de Q af te regelen tgv kou en wind. Normaal stoof ik op 1 bak briketten met de minion methode. Nu verliest de Weber teveel warme. Opgelost met een een extra bakje briketten aan de windzijde te plaatsen.
Temperatuur is nu weer te regelen en stoofpot blijft op temperatuur.
Voorbereiding. Alles klaar gezet en de riblappen in de wijn gezet
Aanbraden. Riblappen aangezet. Groenten aangebakken.
Stoven. Alles in de ketel. Wijn erbij en ...stoven maar.
Afwerken. Champignons en zilveruitjes erbij
Op eten. Boontjes in spek (uit de oven), aardappeltjes en een glas bourgogne Pinot Noir.
Lang verslag, duurde ook lang om het te maken.
- Recepten bestudeerd en daar zelf wat van gemaakt.
- Boodschappen besteld.
- Wijn voorraad gechecked.
- Weerbericht in de gaten gehouden.
Vanmorgen een Go gegeven. Point of no return om 07.00.
Het recept heb ik bij de Nederlandse Ovens in het receptenblok gedeeld.
Hier resten de foto’s.
Na het aanbraaden was het lastig om de Q af te regelen tgv kou en wind. Normaal stoof ik op 1 bak briketten met de minion methode. Nu verliest de Weber teveel warme. Opgelost met een een extra bakje briketten aan de windzijde te plaatsen.
Temperatuur is nu weer te regelen en stoofpot blijft op temperatuur.
Voorbereiding. Alles klaar gezet en de riblappen in de wijn gezet
Aanbraden. Riblappen aangezet. Groenten aangebakken.
Stoven. Alles in de ketel. Wijn erbij en ...stoven maar.
Afwerken. Champignons en zilveruitjes erbij
Op eten. Boontjes in spek (uit de oven), aardappeltjes en een glas bourgogne Pinot Noir.
Lang verslag, duurde ook lang om het te maken.

Laatst bewerkt: