- Berichten
- 200
Gisteren ging het dan eindelijk gebeuren...ik ga een brisket maken.
Nu had ik al heel veel filmpjes gezien en kon ik op alle filmpjes de point en flat wel herkennen. Maar bij dit stuk was wel even lastig te vinden. Volgens mij komt dit doordat het een vrij lang dunner stuk is. Het is wel een whole packer van 6kg.
Met wat hulp van de forumleden toch de point kunnen herkennen. Er zat vrij veel vet op dit stuk en een vrij dikke vet ader bij de point (helaas vergeten foto van te maken).
Gisteren vroeg het vlees voorbereid met het recept van Noskos.
Rond 21u ging het vlees op de BBQ met wat hickory en whiskey barrel rookhout. Ik had de Flame Boss van mn maat geleend, omdat ik niet heel de nacht wakker wil blijven. Ingesteld op 120 graden en gaan.
Rond 1u zat de rub goed vast op het vlees
Een beetje jus er over en weer inpakken en terug op de BBQ.
Alarm ingesteld op de Flame Boss bij een kerntemperatuur van 92 graden en even m'n ogen dicht doen. Toen ik om 2uur naar bed ging was de kerntemperatuur 59 graden.
In de nacht nog een paar keer wakker geworden en gekeken naar de temperatuur. Alles ging prima.
Rond 8u werd ik wakker en keek weer. In eerste instantie dacht ik "dat gaat lekker", maar toen zag ik dat het iets te lekker was gegaan. De kerntemperatuur was al 99 graden!!!!
Snel naar beneden gerend en uit de BBQ gehaald. Folie open zodat het even kan uitdampen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt!
Stiekem een klein stukje geproefd en dat was niet mis. Het is wel botertje zacht geworden.
Maarja bezoek komt pas rond 17u en het is dus al klaar. Heb alles goed ingepakt en in een koelbox gestopt, maar of het dan nog om 17u warm is betwijfel ik. Ik ga nog wel Burnt Ends maken, dus dat scheelt. Dit zal ik vanavond nog posten!
Nu had ik al heel veel filmpjes gezien en kon ik op alle filmpjes de point en flat wel herkennen. Maar bij dit stuk was wel even lastig te vinden. Volgens mij komt dit doordat het een vrij lang dunner stuk is. Het is wel een whole packer van 6kg.
Met wat hulp van de forumleden toch de point kunnen herkennen. Er zat vrij veel vet op dit stuk en een vrij dikke vet ader bij de point (helaas vergeten foto van te maken).
Gisteren vroeg het vlees voorbereid met het recept van Noskos.


Rond 21u ging het vlees op de BBQ met wat hickory en whiskey barrel rookhout. Ik had de Flame Boss van mn maat geleend, omdat ik niet heel de nacht wakker wil blijven. Ingesteld op 120 graden en gaan.
Rond 1u zat de rub goed vast op het vlees
Een beetje jus er over en weer inpakken en terug op de BBQ.
Alarm ingesteld op de Flame Boss bij een kerntemperatuur van 92 graden en even m'n ogen dicht doen. Toen ik om 2uur naar bed ging was de kerntemperatuur 59 graden.
In de nacht nog een paar keer wakker geworden en gekeken naar de temperatuur. Alles ging prima.
Rond 8u werd ik wakker en keek weer. In eerste instantie dacht ik "dat gaat lekker", maar toen zag ik dat het iets te lekker was gegaan. De kerntemperatuur was al 99 graden!!!!
Snel naar beneden gerend en uit de BBQ gehaald. Folie open zodat het even kan uitdampen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt!
Stiekem een klein stukje geproefd en dat was niet mis. Het is wel botertje zacht geworden.
Maarja bezoek komt pas rond 17u en het is dus al klaar. Heb alles goed ingepakt en in een koelbox gestopt, maar of het dan nog om 17u warm is betwijfel ik. Ik ga nog wel Burnt Ends maken, dus dat scheelt. Dit zal ik vanavond nog posten!
Laatst bewerkt: