- Berichten
- 616
Voor de eerst keer gehaktballen op de Weber Kettle gemaakt. Normaal gaan ze hier gewoon in de pan en worden graag gegeten. Nu dus de variant op de BBQ.
1 kg h.o.h. gekruid Gehakt
2 Eieren
100 gr. Beschuitkruim
2 fijngesnipperde Uien
2 eetlepels Curry
2 dessertlepel Mosterd
2 theelepels Knoflook
Ingrediënten mengen en ballen rollen van 150 gram.
Bestrooi de ballen met wat Beschuitkruim, paprikapoeder en wat Chilipoeder.
Zet de ballen een uurtje in de koelkast, hierdoor worden ze steviger.
INDIRECT
Roostertemp 160 - 170°C
Kerntemperatuur 68°C
Met toevoeging van wat Appelhout.
Kort voor de kerntemperatuur bereikt wordt heb ik de ballen nog even kort op het directe vuur gelegd.
Na de bereiding de ballen in schijven snijden en samen met wat Spek, Cheddarkaas, Augurk en BBQ saus op een broodje.
Mn. door de bereiding op het rooster en het rookhout smaken de ballen heel anders dan de traditionele ballen die wat sappiger zijn. Desalniettemin zijn ze uitstekend bevallen.
1 kg h.o.h. gekruid Gehakt
2 Eieren
100 gr. Beschuitkruim
2 fijngesnipperde Uien
2 eetlepels Curry
2 dessertlepel Mosterd
2 theelepels Knoflook
Ingrediënten mengen en ballen rollen van 150 gram.
Bestrooi de ballen met wat Beschuitkruim, paprikapoeder en wat Chilipoeder.
Zet de ballen een uurtje in de koelkast, hierdoor worden ze steviger.
INDIRECT
Roostertemp 160 - 170°C
Kerntemperatuur 68°C
Met toevoeging van wat Appelhout.
Kort voor de kerntemperatuur bereikt wordt heb ik de ballen nog even kort op het directe vuur gelegd.
Na de bereiding de ballen in schijven snijden en samen met wat Spek, Cheddarkaas, Augurk en BBQ saus op een broodje.
Mn. door de bereiding op het rooster en het rookhout smaken de ballen heel anders dan de traditionele ballen die wat sappiger zijn. Desalniettemin zijn ze uitstekend bevallen.