- Berichten
- 5.222
Al een paar weken loop ik met het idee rond om zelf eens nasi goreng te gaan maken.
hier zitten een aantal kruiden en andere dingen in waar ik nog nooit mee gewerkt heb en waar ik nieuwsgierig naar ben.
En wat past er nou beter bij nasi dan de saté stokjes naar recept van mijn vrouw. (Echt!)
eerst van alles aan fruiten en daarna de trassi erbij.
hierna een mix van kruiden erdoor. (komijn, ketoembar, kurkuma, gember)
Inmiddels ook ketjap manis en sojasaus erbij gedaan.
hierna de gekookte witte rijst erbij gedaan.
De kippendij had de hele middag lekker liggen marineren en inmiddels had mijn vrouw er spiesjes van gemaakt.
terwijl ik met de nasi bezig was, was de Kamado Joe aan het opwarmen.
Ik had hem half gietijzer en half indirect gemaakt.
toen alles klaar was een lekker bordje opgemaakt.
we hebben lekker gegeten!
dit ga ik een volgende keer zeker weer zo doen, het kost amper meer tijd dan nasi uit een zakje en smaakt zoveel beter.
aangezien het toch al een avond was van eerste keren en nieuwe smaken ook maar een fles sake opengemaakt die hier al een hele tijd rondzwerft.
hier zitten een aantal kruiden en andere dingen in waar ik nog nooit mee gewerkt heb en waar ik nieuwsgierig naar ben.
En wat past er nou beter bij nasi dan de saté stokjes naar recept van mijn vrouw. (Echt!)
eerst van alles aan fruiten en daarna de trassi erbij.
hierna een mix van kruiden erdoor. (komijn, ketoembar, kurkuma, gember)
Inmiddels ook ketjap manis en sojasaus erbij gedaan.
hierna de gekookte witte rijst erbij gedaan.
De kippendij had de hele middag lekker liggen marineren en inmiddels had mijn vrouw er spiesjes van gemaakt.
terwijl ik met de nasi bezig was, was de Kamado Joe aan het opwarmen.
Ik had hem half gietijzer en half indirect gemaakt.
toen alles klaar was een lekker bordje opgemaakt.
we hebben lekker gegeten!
dit ga ik een volgende keer zeker weer zo doen, het kost amper meer tijd dan nasi uit een zakje en smaakt zoveel beter.
aangezien het toch al een avond was van eerste keren en nieuwe smaken ook maar een fles sake opengemaakt die hier al een hele tijd rondzwerft.