Marcdepark
Stoker
- Berichten
- 300
Kerst staat al weer bijna voor de deur en wat is er dan leuker dan alvast wat te oefenen voor het kerstdiner (tenminste dit heb ik als smoes gebruikt om een mooi hertenrackje te kopen
).
Na een beetje googelen een leuk receptje gevonden, Hertenrack: gemarineerd met honing, tijm en mosterd, hier te vinden : https://mrmancave.nl/hertenrack-met-honing-tijm-en-mosterd/
Temperatuur op m’n BGE heb ik alleen wat lager gehouden dan het in het recept genoemd, zo rond de 110 graden en het rookhout achterwege gelaten. Het Hertenrack laten doorgaren tot 53 graden, de weber gloeiend heet gestookt en daar nog even op afgegrild, was wel oppassen omdat de marinade met honing is en dus snel kan verbranden.
Het hertenrack geserveerd met een lekker portsausje en een heerlijk zoet trippel biertje on the side. Het eindresultaat was heerlijk, de marinade past perfect bij het hert.
Deze kerst staat er dus hert op het menu, alleen net een Black Friday aanbiedingkje gescoord bij beef en steak en een paar kilo hertenhaas besteld dus wordt het hertenhaas gemarineerd met honing, tijm en mosterd deze kerst
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Na een beetje googelen een leuk receptje gevonden, Hertenrack: gemarineerd met honing, tijm en mosterd, hier te vinden : https://mrmancave.nl/hertenrack-met-honing-tijm-en-mosterd/
Temperatuur op m’n BGE heb ik alleen wat lager gehouden dan het in het recept genoemd, zo rond de 110 graden en het rookhout achterwege gelaten. Het Hertenrack laten doorgaren tot 53 graden, de weber gloeiend heet gestookt en daar nog even op afgegrild, was wel oppassen omdat de marinade met honing is en dus snel kan verbranden.
Het hertenrack geserveerd met een lekker portsausje en een heerlijk zoet trippel biertje on the side. Het eindresultaat was heerlijk, de marinade past perfect bij het hert.
Deze kerst staat er dus hert op het menu, alleen net een Black Friday aanbiedingkje gescoord bij beef en steak en een paar kilo hertenhaas besteld dus wordt het hertenhaas gemarineerd met honing, tijm en mosterd deze kerst




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Laatst bewerkt: