BasBQ
Beef en Steak

Kerstdiner - Hertenrack: gemarineerd met honing, tijm en mosterd

Ben wel benieuwd naar het recept voor het sausje

Mijn versie is gebaseerd op een recept van Jord Althuizen, geloof ik. Behoort hier tot de klassiekers inmiddels:

Klontje roomboter
1 kaneelstokje
1 steranijs
4 el frambozenazijn (gewoon bij AH te koop)
250 gram cranberrycompote (ook bij AH te koop)
2 tot 4 el agavesiroop of honing
6 el Jagermeister
4 el balsamicosiroop (die dikke, niet de azijn)
340 gram verse cranberries (ook bij AH te koop)
Paar drupjes tabasco, naar eigen smaak

Boter verhitten in sauspannetje, alle ingrediënten erbij, langzaam laten sudderen tot de cranberry's zacht worden en klaar is Kees. Vergeet niet het kaneelstokje en de steranijs eruit te halen.
 
Mijn versie is gebaseerd op een recept van Jord Althuizen, geloof ik. Behoort hier tot de klassiekers inmiddels:

Klontje roomboter
1 kaneelstokje
1 steranijs
4 el frambozenazijn (gewoon bij AH te koop)
250 gram cranberrycompote (ook bij AH te koop)
2 tot 4 el agavesiroop of honing
6 el Jagermeister
4 el balsamicosiroop (die dikke, niet de azijn)
340 gram verse cranberries (ook bij AH te koop)
Paar drupjes tabasco, naar eigen smaak

Boter verhitten in sauspannetje, alle ingrediënten erbij, langzaam laten sudderen tot de cranberry's zacht worden en klaar is Kees. Vergeet niet het kaneelstokje en de steranijs eruit te halen.

Bedankt!

Ga deze snel proberen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er allemaal super lekker uit.
Ga ik ook maken met de kerst.
Dank je wel
Op naar de sligro


Bedankt voor het compliment!

Succes met je hertenrack!

Ben benieuwd naar het eindresultaat, foto misschien?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hoe lang heeft het rack er ongeveer op gelegen?

Hoi Paddy,

Dat zal ongeveer een uurtje zijn geweest, had het rack wel al 2 uurtjes eerder uit de koelkast gehaald en gemarineerd, die was al aardig op kamertemperatuur dus.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan