- Berichten
- 5.285
Voila, het is er eindelijk van gekomen. Had nog nooit Pulled Pork gemaakt en had al een tijdje een Boston Butt van net geen 6,5kg in de vriezer liggen. Wilde dat eens doen als er veel volk kwam, maar met alle Covid restricties, komt het er nooit van en het blijft ook niet eeuwig goed in de vriezer.
Vermits donderdag een feestdag in BE was, en we gisteren de brug maakten, kwam het goed uit. Mijn vrouw moest gaan werken en mijn zoontje naar school. Lekker rust
Ik heb het wedstrijdrecept van Noskos gevolgd. Dus de donderdag avond het vlees getrimd, waarna nog niet iets meer dan 5kg over bleef, en dan maar geïnjecteerd. Noskos pulled pork rub erop en in de folie de koelkast in.
Vrijdag ochtend moest ik toch op om mijn zoontje naar school te brengen, dus de KJ al aangestoken en de Billows aan het werk gezet. Sinds die damper erop zit, werkt het als een tierelier. Om 8,30u was ik thuis en meteen het vlees erop gelegd. Qua timing kwam het ongeveer wel allemaal zo uit zoals Noskos het beschrijft. Eerst 5u (bij mij 4,5u) waarna de saus erop en nog eens 2u, waarna inpakken.
Ik heb wel een foutje gemaakt. Vanaf 88° beginnen prikken, maar vond het dikke stuk net niet goed, waarna ik op 89,5° nog eens prikte en te diep ging waardoor de folie onderaan doorprikt werd en het vocht weg liep
Dan maar snel eraf gehaald, 15min laten uitdampen. Daarna opnieuw in de folie en een uurtje in een koelbox met wat handdoeken. Maar dat pullen is toch wel een werk. Het dikkere stuk was er een stukje bij dat iets meer werk aan was, maar lukte wel. De rest ging goed. Maar toch wel 20 min met 2 personen aan bezig geweest. En gemerkt dat met 2 vorken dat makkelijker gaat dan met die bereklauwen.
Mijn zoontje hield het al snel voor bekeken, maar dat komt omdat ie eerder naar het idee kijkt, dan naar de smaak. Mijn vrouw vond het heerlijk. Er is ook nog een vriend langs gekomen die me al een jaar aan het zeuren was dat hij zeker en vast de pulled pork wilde proeven. Die heeft zich dan ook nog flink overeten eraan
Op het einde dus nog ietsje van 1,9kg over dat ik dan in porties van 300gr heb gevacumeerd en in de vriezer heb gestoken.
Dus kom maar op met die knorrie
Vermits donderdag een feestdag in BE was, en we gisteren de brug maakten, kwam het goed uit. Mijn vrouw moest gaan werken en mijn zoontje naar school. Lekker rust

Ik heb het wedstrijdrecept van Noskos gevolgd. Dus de donderdag avond het vlees getrimd, waarna nog niet iets meer dan 5kg over bleef, en dan maar geïnjecteerd. Noskos pulled pork rub erop en in de folie de koelkast in.
Vrijdag ochtend moest ik toch op om mijn zoontje naar school te brengen, dus de KJ al aangestoken en de Billows aan het werk gezet. Sinds die damper erop zit, werkt het als een tierelier. Om 8,30u was ik thuis en meteen het vlees erop gelegd. Qua timing kwam het ongeveer wel allemaal zo uit zoals Noskos het beschrijft. Eerst 5u (bij mij 4,5u) waarna de saus erop en nog eens 2u, waarna inpakken.
Ik heb wel een foutje gemaakt. Vanaf 88° beginnen prikken, maar vond het dikke stuk net niet goed, waarna ik op 89,5° nog eens prikte en te diep ging waardoor de folie onderaan doorprikt werd en het vocht weg liep

Mijn zoontje hield het al snel voor bekeken, maar dat komt omdat ie eerder naar het idee kijkt, dan naar de smaak. Mijn vrouw vond het heerlijk. Er is ook nog een vriend langs gekomen die me al een jaar aan het zeuren was dat hij zeker en vast de pulled pork wilde proeven. Die heeft zich dan ook nog flink overeten eraan

Op het einde dus nog ietsje van 1,9kg over dat ik dan in porties van 300gr heb gevacumeerd en in de vriezer heb gestoken.
Dus kom maar op met die knorrie
