- Berichten
- 2.987
Het was weer tijd om de hoeveelheid gyros aan te vullen. Een beetje het alternatief voor pp 
.
Een bekent recept gebruikt: https://melebest.nl/gyros/
Voor iedereen die een spit heeft en dit nog nooit heeft gemaakt, schaam je!!!
Ik had pas een mooi stuk iberico procureur meegenomen. Misschien overdreven, maar ik wilde eens weten wat dit zou geven.
En nou... Het resultaat mocht er zijn hoor....
Na een nachtje zwemmen in de marinade de lapjes in de rub gezet. Hierna iets meer dan 2 uur aan het spit op 150 graden. Bij 70 graden er afgehaald en lekker laten rusten.
Dan snijden, veel snoepen
, en een broodje gemaakt. Niet de meest spectaculaire foto, maar het smaakte er niet minder om
.
En het iberico overkill? Nee zeker niet, maar ook niet de mega meerwaarde dat ik dit de volgende keer weer gebruik. Die vetstukjes zijn wel super lekker.
Enfin, hier de foto's...


Een bekent recept gebruikt: https://melebest.nl/gyros/
Voor iedereen die een spit heeft en dit nog nooit heeft gemaakt, schaam je!!!

Ik had pas een mooi stuk iberico procureur meegenomen. Misschien overdreven, maar ik wilde eens weten wat dit zou geven.
En nou... Het resultaat mocht er zijn hoor....
Na een nachtje zwemmen in de marinade de lapjes in de rub gezet. Hierna iets meer dan 2 uur aan het spit op 150 graden. Bij 70 graden er afgehaald en lekker laten rusten.
Dan snijden, veel snoepen


En het iberico overkill? Nee zeker niet, maar ook niet de mega meerwaarde dat ik dit de volgende keer weer gebruik. Die vetstukjes zijn wel super lekker.
Enfin, hier de foto's...