- Berichten
- 214
Lieve BBQ-vrienden,
Daar ben ik weer! Tot en met de zomervakantie was ik lekker actief bij het genootschap. Maar daarna zoals zovelen: druk druk druk. Werk, kinderen, agenda die zich weer langzaam vult nu de maatregelen zijn afgenomen. Ik kwam tot de ontdekking dat de BBQ mij miste en andersom. Ik vond het weer tijd om de kooltjes aan te steken en wat heb ik er weer van genoten!
Mijn broers riepen al een tijdje: 'Wat leuk die lekkere foto's van die spareribs die je vaker maakt, wij willen ook!!!!' En afgelopen weekend was het zover. Ik stuur een berichtje rond: 'Wie wil en kan er zaterdag spareribs eten?' En ja hoor, iedereen kan! Leuk! Mijn favoriete plaatselijke slager gebeld en 8 mooie ribben aan de kant laten leggen. Lekker veel vlees eraan en bijna 7 kilo in totaal. Ingesmeerd met siracha en een nachtje in de koelkast laten logeren. Zaterdagochtend was het zover. Mijn Weber 57 klaargezet met kokosbriketten, de rookring en de platesetter. Een paar briketten in de starter en vlammen maar! Ondertussen de ribben bestrooid met de zelfgemaakte rub van Jord met behulp van de rubshaker van Noskos (thanks daarvoor, ideaal!).
Nadat de temperatuur was opgelopen tot een stabiele 110 graden mochten de ribben erop, 3 uurtjes roken met appelchunks. Wat een heerlijke geur! Ondertussen af en toe gesprayd met appelsap, whisky en appelciderazijn.
Na drie uur ingepakt met boter, chilisaus, agavesiroop, tabasco en bruine basterdsuiker. Kleine scheutje appelsap erbij en nog twee uur laten stomen op de BBQ.
Intussen een koolsalade gemaakt met witte kool, rode kool, winterpeen en rode ui. Zelfgemaakte mosterddressing erbij en wat fijngehakte peterselie. Aardappeltjes in de oven (wilde ik ook op de bbq bereiden, maar deze lag al vol met ribben
). Ribbetjes uitgepakt en afgelakt met mijn zelfgemaakte Smokey's original bbq-saus. Per vier heb ik de ribben nog even gegrild en toen was het moment daar. We mochten aan tafel! Wat heeft iedereen gesmuld! Het vlees gleed van de botjes af, precies zoals wij ze graag hebben. Het vlees was mals met een lekker bite. De kruiden waren super en de gekarameliseerde bbq-saus maakte het af. Wat hebben wij weer lekker gegeten en wat waren mijn broers blij dat ze nu eindelijk konden proeven in plaats van alleen maar de foto's te bekijken. Voor jullie helaas alleen de foto's, maar jullie maken dit thuis minstens net zo lekker!
De grote vraag is natuurlijk of we alles op hebben gekregen. Nee! Wat zat er veel vlees aan. We hadden nog ruim drie ribben over. Dus de dag erna ben ik het vlees van de botjes af gaan plukken. Ik had nog ruim een kilo vlees zonder bot over. Dit heb ik gemengd met wat van mijn zelfgemaakte bbq-saus. Opgewarmd in een pannetje en voilà: de pulled sparerib is geboren! Op een broodje met wat koolsalade was dit de dag erna ook ontzettend lekker. Wat zeg ik... misschien nog wel lekkerder! Nu nog een paar zakjes gevuld voor in de vriezer. Zo kunnen we er de aankomende tijd nog een aantal keer van genieten.
Thanks voor het lezen en fijn om weer terug te zijn!
Daar ben ik weer! Tot en met de zomervakantie was ik lekker actief bij het genootschap. Maar daarna zoals zovelen: druk druk druk. Werk, kinderen, agenda die zich weer langzaam vult nu de maatregelen zijn afgenomen. Ik kwam tot de ontdekking dat de BBQ mij miste en andersom. Ik vond het weer tijd om de kooltjes aan te steken en wat heb ik er weer van genoten!
Mijn broers riepen al een tijdje: 'Wat leuk die lekkere foto's van die spareribs die je vaker maakt, wij willen ook!!!!' En afgelopen weekend was het zover. Ik stuur een berichtje rond: 'Wie wil en kan er zaterdag spareribs eten?' En ja hoor, iedereen kan! Leuk! Mijn favoriete plaatselijke slager gebeld en 8 mooie ribben aan de kant laten leggen. Lekker veel vlees eraan en bijna 7 kilo in totaal. Ingesmeerd met siracha en een nachtje in de koelkast laten logeren. Zaterdagochtend was het zover. Mijn Weber 57 klaargezet met kokosbriketten, de rookring en de platesetter. Een paar briketten in de starter en vlammen maar! Ondertussen de ribben bestrooid met de zelfgemaakte rub van Jord met behulp van de rubshaker van Noskos (thanks daarvoor, ideaal!).
Nadat de temperatuur was opgelopen tot een stabiele 110 graden mochten de ribben erop, 3 uurtjes roken met appelchunks. Wat een heerlijke geur! Ondertussen af en toe gesprayd met appelsap, whisky en appelciderazijn.
Na drie uur ingepakt met boter, chilisaus, agavesiroop, tabasco en bruine basterdsuiker. Kleine scheutje appelsap erbij en nog twee uur laten stomen op de BBQ.
Intussen een koolsalade gemaakt met witte kool, rode kool, winterpeen en rode ui. Zelfgemaakte mosterddressing erbij en wat fijngehakte peterselie. Aardappeltjes in de oven (wilde ik ook op de bbq bereiden, maar deze lag al vol met ribben

De grote vraag is natuurlijk of we alles op hebben gekregen. Nee! Wat zat er veel vlees aan. We hadden nog ruim drie ribben over. Dus de dag erna ben ik het vlees van de botjes af gaan plukken. Ik had nog ruim een kilo vlees zonder bot over. Dit heb ik gemengd met wat van mijn zelfgemaakte bbq-saus. Opgewarmd in een pannetje en voilà: de pulled sparerib is geboren! Op een broodje met wat koolsalade was dit de dag erna ook ontzettend lekker. Wat zeg ik... misschien nog wel lekkerder! Nu nog een paar zakjes gevuld voor in de vriezer. Zo kunnen we er de aankomende tijd nog een aantal keer van genieten.
Thanks voor het lezen en fijn om weer terug te zijn!