- Berichten
- 1.910
Voor mij de eerste keer dat ik mee doe aan de fotowedstrijd. Ik heb in het verleden zoveel mooie foto's gezien dus ik ga mijn best doen. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar ik roep iedereen wel op om op mij te stemmen natuurlijk
. Ik heb natuurlijk allerlei recepten doorzocht, vooral van, @RenZwi en mijn idool, Sonja Bakker. Helaas kon ik geen goed recept vinden. Ik vind sowieso kip met rijstewafels geen goede combinatie, hoeveel rub of bbq saus ik er ook overheen doe. Terwijl ik een beetje aan het zoeken was kwam ik een recept tegen van Jord Althuizen op BBQStreet.
Buffalo Chickenwings met blue cheese dip.
Dit gerechtje komt oorspronkelijk uit Buffalo tenminste volgens de overlevering. Er zijn vele manieren om het te bereiden, maar wat veel terug komt is dat het een zeer pittige wing is met een lekker dip erbij. Als ik Google er op na sla dan kom ik ontelbare manieren van het maken van de wings tegen. Ik heb er voor gekozen om de hele wing te gebruiken.
Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt:
Gruyère
mayonaise
zure room
appelciderazijn
bieslook
karnemelk
zout en versgemalen peper
kippenvleugels
gerookt paprikapoeder
piri piri hot sauce
boter
knoflookpoeder
worcestersaus
bleekselderij
worteltjes
En natuurlijk niet te vergeten.....
Eerst een simpele rub van gerookte paprika poeder, zout en versgemalen zwarte peper voor over de vleugeltjes.
Hierna was het tijd om de Q aan te steken en de rotisserie uit de schuur te halen. chickenwings maak ik altijd in een mandje op de rotisserie. Zo kunnen ze lekker direct boven het vuur
en worden ze lekker knapperig. Bijkomend voordeel ze zitten vast in het mandje dus de vleugeltjes kunnen er niet vandoor vliegen op een onbewaakt moment. Nog twee chunks kersenrookhout 
erbij en gaan met die banaan
!
Gelukkig is de Q op dit moment volledig zelfredzaam en heb ik mijn handen vrij voor de dipsaus. Omdat het een pittige variant gaat worden gaat er een lekkere frisse tegenhanger bij. Blue cheese dip. Of te wel.....
. IK heb gekozen voor Gruyere. Ik kan een heel lang en wijs
verhaal afsteken over de voordelen van verschillende blauwe kazen, maar de waarheid is dat ik dit toevallig had liggen
.
De kaas samen met een klodder Remia en wat zure room. Een scheut heerlijke biologische karnemelk van onze plaatselijke boerderij
. (Onze melk komt hier ook vandaan. Heerlijk vers en de kinderen willen niet anders meer. Nadeel is dat we om de paar dagen er naar toe moeten rijden, want supermarkt melk
wordt hier aan tafel niet meer geaccepteerd door de meiden). Als ik aan die koeien denk besef ik mij ineens dat ik nog een sticker mis
. Anyways back on topic. Een scheutje appelciderazijn, zout, vers gemalen peper en wat bieslook om het af te maken. Zo die kan in de koelkast. (Beetje gejokt, ik was de bieslook vergeten en die heb ik veel later toegevoegd
)
In de tussentijd de oude vertrouwde WMT aangestoken. De hotsauce
moet bereid worden. Eerst een halve fles piri piri. Ik had deze nog in de koelkast staan en geloof me, de piri piri is pittig genoeg. Wat boter, appelciderazijn, Worcestershire saus (moest al drie keer googelen om de juiste spelling te zoeken, laat staan dat ik Worcestershire uit kan spreken. 'Note to myself, geen Youtube kanaal gaan beginnen. @ @noskos respect
'
In de tussentijd was de WMT op temperatuur en kon de pan erop. Gelijk nog een pannetje ernaast gezet. Hier komen straks wat bonen in voor ernaast.
Ondertussen een beetje spieken onder de deksel van de Q of de vleugeltjes er niet vandoor zijn. Ik heb ook een keer een filmpje gezien van zo'n mandje wat openging tijdens de cook. Altijd spannend als je twee kilo kip erin hebt zitten
. Gelukkig, alles gaat goed. Binnen hoor ik de dames al roepen dat het lekker ruikt. Altijd een goed teken.
Inmiddels wat fijngehakte ui, geraspte wortel, een blikje tomatenpuree en wat water in de pan gedaan. Hierna de bonen erbij. Het waren witte bonen die we nog over hadden van het hamsteren van vorig jaar wat ik heus echt niet heb gedaan....
. Als laatste de kruidenkast geplunderd en erbij gegooid. Lekker veel smaak. Van de bereiding van de bonen ben ik verder vergeten om foto's te maken. Ach ja, vandaag gaat het om de wings.
Alles staat nu lekker te pruttelen. Blijft toch fijn om meerdere Q's aan te hebben en de rookpluimpjes uit de uitlaatjes te zien komen...... Mooi moment om een lekker witbier open te trekken.
Nu nog even wat groenvoer bereiden. Even de wortels en de bleekselderij schrapen en netjes in een glaasje zetten. Alvast op een serveerplankje plaatsen en de kaassaus in een bakje ernaast. Dat zal lekker verfrissend zijn als tegenhanger van die pittige wings.
De vleugeltjes waren inmiddels ook klaar en konden in een schaal samen met de hotsauce. Wat een geuren zeg. Eerst die lekkere kersenrook, dan die geur van die heerlijke wings. Als de deksel van het sauspannetje afgaat die scherpe geur van de piri piri. Als dit niet heerlijk wordt! De helft van de wings samen met de hotsauce in een kom zodat de warme saus heerlijk de hele vleugel doordrenkt.
Ik moest beloven dat ik ook wat 'gewone' wings apart zou houden zonder pittige saus. De rest van de familie was nog niet helemaal over het debacle van vorige keer heen.... ABT's met Madame Jeannettes
. Vertrouwen gaat te paard en komt te voet zullen we maar zeggen 
Naast de wings een heerlijke appelcider die door vrienden van ons meegenomen is uit Frankrijk. Lekker fris. Het uiteindelijke plaatje met de heerlijke wings.
En aan tafel ziet het er natuurlijk net iets anders uit
Samen met de boontjes, die heerlijk waren geworden en de bak met 'veilige' chickenwings. 
Conclusie..... Wat een heerlijke chickenwings. Heerlijk pittig. Wat een heerlijke tegenhanger waren die heerlijke worteltjes en de bleekselderij. Als kleine brandweermannetjes
. En de Gruyeresaus... Dat is een aanrader. Die gaan we zeker vaker maken. Wat een heerlijke saus is dat. Iedereen likte de vingers bij het maaltje af. De 'grote' mensen met hotsauce en de 'kleine' mensen zonder.
Bedankt voor het lezen.

Buffalo Chickenwings met blue cheese dip.
Dit gerechtje komt oorspronkelijk uit Buffalo tenminste volgens de overlevering. Er zijn vele manieren om het te bereiden, maar wat veel terug komt is dat het een zeer pittige wing is met een lekker dip erbij. Als ik Google er op na sla dan kom ik ontelbare manieren van het maken van de wings tegen. Ik heb er voor gekozen om de hele wing te gebruiken.
Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt:
Gruyère
mayonaise
zure room
appelciderazijn
bieslook
karnemelk
zout en versgemalen peper
kippenvleugels
gerookt paprikapoeder
piri piri hot sauce
boter
knoflookpoeder
worcestersaus
bleekselderij
worteltjes
En natuurlijk niet te vergeten.....
Eerst een simpele rub van gerookte paprika poeder, zout en versgemalen zwarte peper voor over de vleugeltjes.
Hierna was het tijd om de Q aan te steken en de rotisserie uit de schuur te halen. chickenwings maak ik altijd in een mandje op de rotisserie. Zo kunnen ze lekker direct boven het vuur




Gelukkig is de Q op dit moment volledig zelfredzaam en heb ik mijn handen vrij voor de dipsaus. Omdat het een pittige variant gaat worden gaat er een lekkere frisse tegenhanger bij. Blue cheese dip. Of te wel.....




De kaas samen met een klodder Remia en wat zure room. Een scheut heerlijke biologische karnemelk van onze plaatselijke boerderij




In de tussentijd de oude vertrouwde WMT aangestoken. De hotsauce


In de tussentijd was de WMT op temperatuur en kon de pan erop. Gelijk nog een pannetje ernaast gezet. Hier komen straks wat bonen in voor ernaast.
Ondertussen een beetje spieken onder de deksel van de Q of de vleugeltjes er niet vandoor zijn. Ik heb ook een keer een filmpje gezien van zo'n mandje wat openging tijdens de cook. Altijd spannend als je twee kilo kip erin hebt zitten


Inmiddels wat fijngehakte ui, geraspte wortel, een blikje tomatenpuree en wat water in de pan gedaan. Hierna de bonen erbij. Het waren witte bonen die we nog over hadden van het hamsteren van vorig jaar wat ik heus echt niet heb gedaan....



Alles staat nu lekker te pruttelen. Blijft toch fijn om meerdere Q's aan te hebben en de rookpluimpjes uit de uitlaatjes te zien komen...... Mooi moment om een lekker witbier open te trekken.
Nu nog even wat groenvoer bereiden. Even de wortels en de bleekselderij schrapen en netjes in een glaasje zetten. Alvast op een serveerplankje plaatsen en de kaassaus in een bakje ernaast. Dat zal lekker verfrissend zijn als tegenhanger van die pittige wings.
De vleugeltjes waren inmiddels ook klaar en konden in een schaal samen met de hotsauce. Wat een geuren zeg. Eerst die lekkere kersenrook, dan die geur van die heerlijke wings. Als de deksel van het sauspannetje afgaat die scherpe geur van de piri piri. Als dit niet heerlijk wordt! De helft van de wings samen met de hotsauce in een kom zodat de warme saus heerlijk de hele vleugel doordrenkt.
Ik moest beloven dat ik ook wat 'gewone' wings apart zou houden zonder pittige saus. De rest van de familie was nog niet helemaal over het debacle van vorige keer heen.... ABT's met Madame Jeannettes


Naast de wings een heerlijke appelcider die door vrienden van ons meegenomen is uit Frankrijk. Lekker fris. Het uiteindelijke plaatje met de heerlijke wings.
En aan tafel ziet het er natuurlijk net iets anders uit


Conclusie..... Wat een heerlijke chickenwings. Heerlijk pittig. Wat een heerlijke tegenhanger waren die heerlijke worteltjes en de bleekselderij. Als kleine brandweermannetjes


Bedankt voor het lezen.