- Berichten
- 26
Beste mede bbq'ers
Ik kon het niet laten om dit even te delen
Vandaag voor het eerst de wok uitgevonden op onze Monolith. De temperatuur van de kamado op laten lopen tot 200 graden en toen de wokring erin. Daarna de wok voorverwarmen en heerlijke mosselen gemaakt.
Wat kan eenvoudig eten toch heerlijk zijn. Naar een recept uit het boek van Zowie Tak
Mosselen wassen en goed laten uitlekken.
Daarna bestrooien met 1 el all purpose rub.
De wok klaar maken met 4 el olie, 1 sjalotje erin en 2 tenen knoflook. Allemaal fijn gesneden. Daarbij ook een halve chili peper zonder zaadjes.
Na 30 seconden de mosselen er in goed doorscheppen. Na 1 minuut afblussen met witte wijn en omscheppen totdat alle mosselen open staan. Vervolgens 1 citroen in kleine partjes gesneden erbij voegen met 1 el boter en 6 takjes peterselie grof gesneden.
Naar wens nog spaghetti toevoegen (natuurlijk is die al voorgekookt) en smullen maar!!!
Hieronder het eindresultaat
Ik kon het niet laten om dit even te delen

Vandaag voor het eerst de wok uitgevonden op onze Monolith. De temperatuur van de kamado op laten lopen tot 200 graden en toen de wokring erin. Daarna de wok voorverwarmen en heerlijke mosselen gemaakt.
Wat kan eenvoudig eten toch heerlijk zijn. Naar een recept uit het boek van Zowie Tak
Mosselen wassen en goed laten uitlekken.
Daarna bestrooien met 1 el all purpose rub.
De wok klaar maken met 4 el olie, 1 sjalotje erin en 2 tenen knoflook. Allemaal fijn gesneden. Daarbij ook een halve chili peper zonder zaadjes.
Na 30 seconden de mosselen er in goed doorscheppen. Na 1 minuut afblussen met witte wijn en omscheppen totdat alle mosselen open staan. Vervolgens 1 citroen in kleine partjes gesneden erbij voegen met 1 el boter en 6 takjes peterselie grof gesneden.
Naar wens nog spaghetti toevoegen (natuurlijk is die al voorgekookt) en smullen maar!!!
Hieronder het eindresultaat
