- Berichten
- 5.321
Vandaag was het verjaardagsfeestje van de zoon omdat hij deze week 10 jaar geworden is. Vermits hij toch nauwelijks dingen eet, mocht hij ook niets beslissen 
Nu, het is een complete menu geworden, waarvan één deel L&S, en de rest eerder H&F, vandaar dat het bij H&F staat.
Bedoeling was om ook het dessert op de BBQ te maken, maar mijn vrouw wilde taart voor de kleine en het is dus taart geworden. Anders waren het smores quasadillas geworden.
Al een week zitten stressen of me een complete menu zou lukken.
Menu van vandaag was dus:
- Amuse: Mergpijpjes gerookt met whiskyvaten snippers volgens recept van Noskos. Deze gemaakt op 'de Guido' (onze tafelBBQ). Ik dacht er de pizzasteen in te leggen en het rekje van de oven, echter was de pizzasteen te groot en daar stond ik dan. Gelukkig hebben we een open haard die we niet meer gebruiken en kon ik de vuurstenen daarvan nemen om hem indirect te maken
Eerst liep deze wel niet boven de 140°, maar heb ze wel gaar gekregen.
- Voorgerecht: In bruin kasteelbier gepekelde chicken wings volgens een recept van BBQ helden en dit op de gasbbq. Heb er de Noskos Jerk op gezet na het pekelen en na een 3-tal uur in de koelkast, zijn ze aan 150° indirect op de gasBBQ gegaan om daarna afgelakt te worden met de cola saus van Van Beekum. Eerste keer dat ik dit maakte en was super geslaagd. Heerlijk sappig.
- Hoofdgerecht: Pork Steaks Tootsie style. Beetje het recept van Noskos gevolgd, behalve dat ik dan niet indirect ging, maar met de extender. Continu tussen de 110 n 130° gebleven, maar hij was uiteindelijk 1,5u eerder klaar dan dat Noskos aangaf. Dus maar in de koelbox met handdoeken erop, want die chicken wings moeten eerst nog. Wel 3 chunks gestoken, maar was maar 1 helemaal weg. De andere 2 waren doordrenkt van het vet van de procureur dat ze volgens mij niet meer in gang konden schieten.
Als sides dan nog wat mais, hasselback patatoes, pastasalade en koolsla.
Desondanks ik tegen een aantal issues aanliep zoals bv die vuurstenen, is alles gewoon gelukt en alles ook enorm heerlijk. Voor de chicken wings en pork steaks was het de eerste keer. Maar zeker niet de laatste keer. Ben fier op mezelf dat alles gewoon is gelukt. Ben wel druk bezig geweest, maar het was een top dagje. Had er echt plezier in.
Veel foto's wel

Nu, het is een complete menu geworden, waarvan één deel L&S, en de rest eerder H&F, vandaar dat het bij H&F staat.
Bedoeling was om ook het dessert op de BBQ te maken, maar mijn vrouw wilde taart voor de kleine en het is dus taart geworden. Anders waren het smores quasadillas geworden.
Al een week zitten stressen of me een complete menu zou lukken.
Menu van vandaag was dus:
- Amuse: Mergpijpjes gerookt met whiskyvaten snippers volgens recept van Noskos. Deze gemaakt op 'de Guido' (onze tafelBBQ). Ik dacht er de pizzasteen in te leggen en het rekje van de oven, echter was de pizzasteen te groot en daar stond ik dan. Gelukkig hebben we een open haard die we niet meer gebruiken en kon ik de vuurstenen daarvan nemen om hem indirect te maken

- Voorgerecht: In bruin kasteelbier gepekelde chicken wings volgens een recept van BBQ helden en dit op de gasbbq. Heb er de Noskos Jerk op gezet na het pekelen en na een 3-tal uur in de koelkast, zijn ze aan 150° indirect op de gasBBQ gegaan om daarna afgelakt te worden met de cola saus van Van Beekum. Eerste keer dat ik dit maakte en was super geslaagd. Heerlijk sappig.
- Hoofdgerecht: Pork Steaks Tootsie style. Beetje het recept van Noskos gevolgd, behalve dat ik dan niet indirect ging, maar met de extender. Continu tussen de 110 n 130° gebleven, maar hij was uiteindelijk 1,5u eerder klaar dan dat Noskos aangaf. Dus maar in de koelbox met handdoeken erop, want die chicken wings moeten eerst nog. Wel 3 chunks gestoken, maar was maar 1 helemaal weg. De andere 2 waren doordrenkt van het vet van de procureur dat ze volgens mij niet meer in gang konden schieten.
Als sides dan nog wat mais, hasselback patatoes, pastasalade en koolsla.
Desondanks ik tegen een aantal issues aanliep zoals bv die vuurstenen, is alles gewoon gelukt en alles ook enorm heerlijk. Voor de chicken wings en pork steaks was het de eerste keer. Maar zeker niet de laatste keer. Ben fier op mezelf dat alles gewoon is gelukt. Ben wel druk bezig geweest, maar het was een top dagje. Had er echt plezier in.
Veel foto's wel

Laatst bewerkt: