- Berichten
- 5.532
De appels van eigen boompje zijn James Grieve appels en die zijn vroeg om te oogsten, normaal vanaf de 2e week augustus maar omdat ik zure appels wil voor de taart oogst ik ze 1 week eerder.
Helaas dit jaar een slechte oogst, door de vele harde wind zijn veel bloesem en jonge appeltjes verloren gegaan.
Dit jaar dus 1 Granny Smith van de Groenteboer erbij
Dit jaar de rozijnen alleen geweld in Strohrum, voor 1 nacht.
BBQ op 170-175 graden, en best wel lang op de BBQ voordat ik de kleur goed vond, 2 uur en 30 minuten.
Zoals de traditie het wil is er weer een gedeelte naar de overburen gegaan, kreeg vanmiddag een appje met de mededeling dat ze een punt gegeten hadden, ze vonden hem heerlijk, ze gaven een dikke10 !!.
Wauw.
recept:
www.bbqgenootschap.nl
Helaas dit jaar een slechte oogst, door de vele harde wind zijn veel bloesem en jonge appeltjes verloren gegaan.
Dit jaar dus 1 Granny Smith van de Groenteboer erbij
Dit jaar de rozijnen alleen geweld in Strohrum, voor 1 nacht.
BBQ op 170-175 graden, en best wel lang op de BBQ voordat ik de kleur goed vond, 2 uur en 30 minuten.
Zoals de traditie het wil is er weer een gedeelte naar de overburen gegaan, kreeg vanmiddag een appje met de mededeling dat ze een punt gegeten hadden, ze vonden hem heerlijk, ze gaven een dikke10 !!.
Wauw.
recept:
Appeltaart: krokant van buiten en een smeuïge fris zoetzure vulling
De jaarlijkse traditie, appeltaart gemaakt met de appels van ons eigen appelboompje uit de tuin. ( uitvoering Juli 2020) rozijnen geweekt in een mengsel van rum en drambuie, en de bodem van de taart bestrooid met verkruimelde bastognekoeken Tussen de 160 en 170 graden op de BBQ en mooi goudbruin...
