- Berichten
- 279
Yes weekend en eindelijk lente. Door wat afspraken geen tijd voor low and slow en daarom voor hot and fast gegaan. Moeder de vrouw had ’s-middags met vriendinnen een hightea en zoonlief was met zijn vriendin een weekend weg. Dus een diner voor twee samen met mijn dochter.
De keus was gevallen op bacon whiskey chicken kebab.
400 gram kippendijen met 150 gram ontbijtspek in stukken in het keukenmachine en draaien maar.. Daarbij 2 tenen knoflook , knoflookpoeder, uienpoeder, gerookte paprikapoeder, verse bieslook en peterselie en draaien tot het goed wat weg heeft van gehakt.
Daarna met natte handen, want het plakt nogal, 4 gelijke ballen gemaakt en deze om de spiesen gekneed. Daarna minimaal een uur in de koelkast om op te laten stijven want anders glijdt je spies er zo doorheen. Ondertussen wat bbqsaus met wat Jack Daniëls gemengd om de spiesen op de bbq af te lakken.
Als bij gerecht little gems van de bbq met een laksausje wat in het programma bbq-street werd gemaakt.
De spiesen na afloop op een op de bbq afgebakken naan brood.
Eet smakelijk!!!
Kipkebab is door het spek zo lekker sappig. Zelfs mijn dochter die niet een al te grote eter is had alles op!
De keus was gevallen op bacon whiskey chicken kebab.
400 gram kippendijen met 150 gram ontbijtspek in stukken in het keukenmachine en draaien maar.. Daarbij 2 tenen knoflook , knoflookpoeder, uienpoeder, gerookte paprikapoeder, verse bieslook en peterselie en draaien tot het goed wat weg heeft van gehakt.
Daarna met natte handen, want het plakt nogal, 4 gelijke ballen gemaakt en deze om de spiesen gekneed. Daarna minimaal een uur in de koelkast om op te laten stijven want anders glijdt je spies er zo doorheen. Ondertussen wat bbqsaus met wat Jack Daniëls gemengd om de spiesen op de bbq af te lakken.
Als bij gerecht little gems van de bbq met een laksausje wat in het programma bbq-street werd gemaakt.
De spiesen na afloop op een op de bbq afgebakken naan brood.
Eet smakelijk!!!
Kipkebab is door het spek zo lekker sappig. Zelfs mijn dochter die niet een al te grote eter is had alles op!
Laatst bewerkt: