BasBQ
Beef en Steak

Bacon whiskey chicken kebab.

 
 

Erik B71

Kooltjesharker
Berichten
244
Yes weekend en eindelijk lente. Door wat afspraken geen tijd voor low and slow en daarom voor hot and fast gegaan. Moeder de vrouw had ’s-middags met vriendinnen een hightea en zoonlief was met zijn vriendin een weekend weg. Dus een diner voor twee samen met mijn dochter.
De keus was gevallen op bacon whiskey chicken kebab.
400 gram kippendijen met 150 gram ontbijtspek in stukken in het keukenmachine en draaien maar.. Daarbij 2 tenen knoflook , knoflookpoeder, uienpoeder, gerookte paprikapoeder, verse bieslook en peterselie en draaien tot het goed wat weg heeft van gehakt.
Daarna met natte handen, want het plakt nogal, 4 gelijke ballen gemaakt en deze om de spiesen gekneed. Daarna minimaal een uur in de koelkast om op te laten stijven want anders glijdt je spies er zo doorheen. Ondertussen wat bbqsaus met wat Jack Daniëls gemengd om de spiesen op de bbq af te lakken.
Als bij gerecht little gems van de bbq met een laksausje wat in het programma bbq-street werd gemaakt.
De spiesen na afloop op een op de bbq afgebakken naan brood.
Eet smakelijk!!!
Kipkebab is door het spek zo lekker sappig. Zelfs mijn dochter die niet een al te grote eter is had alles op!

310ADE54-40FE-402C-B119-28BB55777C39.jpeg


0CA9E395-F195-4CA3-ABB2-5F27BCF20D35.jpeg


09467D70-C137-431D-94B0-1DBD897AD012.jpeg


A01963D7-39F1-489A-A2B7-8B243090116A.jpeg


AE5BADB4-504D-4371-A0C6-8B85E7129C19.jpeg


D88F4623-54C9-4D2E-9C47-66FDC14D0A52.jpeg


71EAE2DD-95C1-4128-A583-B98CD34E6D13.jpeg


F91FB4ED-8F7C-4853-BB76-A56B0A003491.jpeg


ABB0FFC5-1652-4ABE-B395-64214A9A1D4E.jpeg


86382CCB-1897-4A49-AE90-AA54B8B2E5E1.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er fantastisch uit...... deze gaat op te shortlist ;)👊
 
Das is een donders goed idee zeg. Dit ga ik ook zeker proberen te maken.
 
Ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker een keer maken.
 
De saus moet aardig sterk in alcohol zijn geweest als je Jack daniels en Johnny Walker niet meer uitelkaar kan houden! :D

Ziet er goed uit! ;)
Was ook in de war bij het lezen van het verslag en het kijken van de foto´s.
Maar lijkt me een leuk recept om zelf eens te proberen
 
Leuk gerecht en fraaie spiezen. Deze ga ik even opschrijven.
 
Ziet er fantastisch uit...... deze gaat op te shortlist ;)👊
Ben jij bij de gelukkigen die nog een ´short´list heeft, bij mij wordt die lijst bij ieder bezoek aan het forum langer en langer ;)
 
Heel mooi gemaakt. Je kebabs zijn mooi aan de spies gebleven, dat lukt mij niet zo vaak.
 
Ziet er geweldig uit.... gaat zeker een keer gemaakt worden.
 
Heel mooi gemaakt. Je kebabs zijn mooi aan de spies gebleven, dat lukt mij niet zo vaak.
Dat is idd het moeilijkste deel van het gerecht. Ze heel op de bbq krijgen. Als je ze lang genoeg laat opstijven gaat het net. Als ze er eenmaal op liggen wordt het vlees steviger. Mijn spiesen zijn plat en ongeveer 5 mm breed. Echte kebabspiesen zijn nog breder.
 
Ziet er goed uit. Raak je niet de hele structuur kwijt in de keukenmachine? Of heb je het niet tot moes gedraaid?
 
Ziet er goed uit. Raak je niet de hele structuur kwijt in de keukenmachine? Of heb je het niet tot moes gedraaid?
Dat is even inschatten. Kip en bacon moeten goed mengen. Als je hem te grof houdt dan kan je er weer geen kebabs mee kneden En vallen ze helemaal van je spies. Het wordt een soort van kippengehakt.
 
Vandaag je recept gemaakt. Smaakte super! Bedankt voor je post, ik heb de rolletjes in huishoudfolie in vorm gemaakt en toen de spies er door gestoken en dit een paar uur in de koelkast gedaan hierdoor bleef het mooi op de spies zitten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan