- Berichten
- 214
Lieve BBQ-vrienden,
Het is gelukt! Pulled pork maken op de WGA! Zaterdag vroeg ik jullie al om tips voor deze uitdaging, deze heb ik gekregen. Dank nog daarvoor! En bij dezen kunnen jullie zien dat het goed gelukt is.
Wij zijn heerlijk op vakantie met de kinderen en vrienden in de kop van Limburg. Vorige week waren we op een boerderij waar we een mooi stukje procureur zagen liggen van 1 kilo. Precies mooi voor de op de WGA. Ik heb hem bereid volgens het wedstrijdrecept van Noskos, op het injecteren na. De rub en barbequesaus had ik meegenomen, dus dat was mooi! Ik had gedacht dat een stukje van 1 kilo wel sneller klaar zou zijn dan de 2,5 kilo die ik normaal bereid. Maar niets was minder waar. Om half twee 's middags begonnen en om tien uur 's avonds hadden we ons broodje! Wel iets sneller dan de 2,5 kilo, maar toch nog een flinke run geweest.
En wat heeft de WGA mij weer verrast! Dat dit mogelijk was, is toch wel top! De temperatuur was goed te regelen door af en toe minimaal de schuiven te gebruiken. En ook de kokosbriketten van Ecobrasa zijn echt top. Ik heb deze nu voor de tweede keer gebruikt en wat gaan ze ontzettend lang mee! Na de lange run waren de briketten nog niets eens voor de helft op. Heel zuinig!
Hieronder de foto's met beschrijvingen. Geniet ervan! Wij gaan hier nog even door met vakantie vieren
De pulled pork eerst even ingesmeerd met mosterd en daarna rijkelijk bestrooid met de rub.
Daarna de WGA ingericht: links een indirect en recht direct. De starter doet zijn werk en steekt 6 briketten aan.
De temperatuur zit rond de 120 graden. Waterbak links en appelhoutsnippers rechts boven de briketten. De procureur mag erop!
Bij een kerntemperatuur van 70 graden de procureur ingesmeerd met de glaze: BBQ-saus van Noskos aangelengd met appelazijn en honing.
Na zo'n 1,5 uur ingepakt met aluminiumfolie.
Bij een kerntemperatuur van 93 graden konden we goed prikken in de procureur. Alsof je je mes in een pot pindakaas steekt!
Even de procureur laten uitdampen. Die geur! Heerlijk!
Het vocht wat los is gekomen hebben we opgevangen, daarna de procureur nog even ingepakt en een half uurtje laten rusten. Langer konden we ons niet inhouden... Toen was het pullen geblazen! Wat een fijn werkje! Zoals je ziet zorgen we ook voor wat te drinken!
Alles staat klaar: broodjes zijn afgebakken, koolsalade is gemaakt en augurkjes erbij. We kunnen beginnen!
Wat een heerlijk broodje! Zo wil ik elke dag wel vakantie vieren! Er was nog maar een beetje over, later deze week baked beans met het restje pulled pork erdoor. Wordt vervolgd...
Het is gelukt! Pulled pork maken op de WGA! Zaterdag vroeg ik jullie al om tips voor deze uitdaging, deze heb ik gekregen. Dank nog daarvoor! En bij dezen kunnen jullie zien dat het goed gelukt is.
Wij zijn heerlijk op vakantie met de kinderen en vrienden in de kop van Limburg. Vorige week waren we op een boerderij waar we een mooi stukje procureur zagen liggen van 1 kilo. Precies mooi voor de op de WGA. Ik heb hem bereid volgens het wedstrijdrecept van Noskos, op het injecteren na. De rub en barbequesaus had ik meegenomen, dus dat was mooi! Ik had gedacht dat een stukje van 1 kilo wel sneller klaar zou zijn dan de 2,5 kilo die ik normaal bereid. Maar niets was minder waar. Om half twee 's middags begonnen en om tien uur 's avonds hadden we ons broodje! Wel iets sneller dan de 2,5 kilo, maar toch nog een flinke run geweest.
En wat heeft de WGA mij weer verrast! Dat dit mogelijk was, is toch wel top! De temperatuur was goed te regelen door af en toe minimaal de schuiven te gebruiken. En ook de kokosbriketten van Ecobrasa zijn echt top. Ik heb deze nu voor de tweede keer gebruikt en wat gaan ze ontzettend lang mee! Na de lange run waren de briketten nog niets eens voor de helft op. Heel zuinig!
Hieronder de foto's met beschrijvingen. Geniet ervan! Wij gaan hier nog even door met vakantie vieren

De pulled pork eerst even ingesmeerd met mosterd en daarna rijkelijk bestrooid met de rub.
Daarna de WGA ingericht: links een indirect en recht direct. De starter doet zijn werk en steekt 6 briketten aan.
De temperatuur zit rond de 120 graden. Waterbak links en appelhoutsnippers rechts boven de briketten. De procureur mag erop!
Bij een kerntemperatuur van 70 graden de procureur ingesmeerd met de glaze: BBQ-saus van Noskos aangelengd met appelazijn en honing.
Na zo'n 1,5 uur ingepakt met aluminiumfolie.
Bij een kerntemperatuur van 93 graden konden we goed prikken in de procureur. Alsof je je mes in een pot pindakaas steekt!
Even de procureur laten uitdampen. Die geur! Heerlijk!
Het vocht wat los is gekomen hebben we opgevangen, daarna de procureur nog even ingepakt en een half uurtje laten rusten. Langer konden we ons niet inhouden... Toen was het pullen geblazen! Wat een fijn werkje! Zoals je ziet zorgen we ook voor wat te drinken!
Alles staat klaar: broodjes zijn afgebakken, koolsalade is gemaakt en augurkjes erbij. We kunnen beginnen!
Wat een heerlijk broodje! Zo wil ik elke dag wel vakantie vieren! Er was nog maar een beetje over, later deze week baked beans met het restje pulled pork erdoor. Wordt vervolgd...
Laatst bewerkt: