- Berichten
- 546
De laatste paar weken trekt Mexico mij steeds meer op het gebied van eten. Wat ze daar allemaal wel niet tezamen brengen in die rolletjes of plakjes deeg; OH BOY! 
Zo makkelijk als sommige Mexicaanse gerechten worden gemaakt; simpel koken is een uitdaging en tevens een van de leukste dingen aan het koken, als je het mij vraagt! Op een camping komt dat helemaal mooi uit, op mโn oude vertrouwde WGA natuurlijk!
1,5 week geleden zat ik nog op de camping, daar dit gerecht gemaakt naar idee van Pitmaster X.
Het mooie stukje bavette uit de koeler gehaald en op kamertemperatuur laten komen. Kon ik alvast de salsa maken, in het zonnetje, op het campingtafeltje, onder gehad genot van een drankje. Man, take me back!
De ingrediรซnten voor de salsa staan hierboven netjes uitgestald op de foto, afgezien van een rode paprika
Mooi klein snijden, alles husselen, flinke scheut olijfolie erbij en op smaak brengen met peper en zout. Proef maar, het is zalig! 
Bavette op de inmiddels hete WGA gelegd. 2 zijdes, de welbekende directe en indirecte zijde! 5 graden voor de gewenste kerntemperatuur verplaatst naar het directe gedeelte om af te grillen. (Die courgettes waren als aperitief
)
Dan nรณg wat langer wachten om het vleeske wat rust te gunnen om vervolgens in optima forma te zijn voor het eetfestijn! Kon ik alvast de salsa en Nacho chips op een grote snijplank leggen voor de campingtafel-presentatie!
Het laatste wat me rest is de bavette (op de draad natuurlijk!) in mooie plakjes snijden en bij de rest van het gezellige stel te leggen. Maldonvlokjes eroverheen mikken, doe het salt bae style of wat jij wil
En dan, dan mag je genieten gaan van al die goddelijke smaken die samenkomen als je een hap neemt van die frisse salsa, vergezeld door de zoutige nachoโs en de onovertroffen smaak van een heerlijk gegrilde bavette! En dat alles op de camping
Lekker man!

Ik ben even weer een minuutje of wat in de hemel geweest! Fan-tas-tisch! Tot de volgende ronde, dan (je zou bijna helaas zeggen) weer thuis vanaf de grote Urban vriend 

Zo makkelijk als sommige Mexicaanse gerechten worden gemaakt; simpel koken is een uitdaging en tevens een van de leukste dingen aan het koken, als je het mij vraagt! Op een camping komt dat helemaal mooi uit, op mโn oude vertrouwde WGA natuurlijk!
1,5 week geleden zat ik nog op de camping, daar dit gerecht gemaakt naar idee van Pitmaster X.
Het mooie stukje bavette uit de koeler gehaald en op kamertemperatuur laten komen. Kon ik alvast de salsa maken, in het zonnetje, op het campingtafeltje, onder gehad genot van een drankje. Man, take me back!

De ingrediรซnten voor de salsa staan hierboven netjes uitgestald op de foto, afgezien van een rode paprika


Bavette op de inmiddels hete WGA gelegd. 2 zijdes, de welbekende directe en indirecte zijde! 5 graden voor de gewenste kerntemperatuur verplaatst naar het directe gedeelte om af te grillen. (Die courgettes waren als aperitief

Dan nรณg wat langer wachten om het vleeske wat rust te gunnen om vervolgens in optima forma te zijn voor het eetfestijn! Kon ik alvast de salsa en Nacho chips op een grote snijplank leggen voor de campingtafel-presentatie!

Het laatste wat me rest is de bavette (op de draad natuurlijk!) in mooie plakjes snijden en bij de rest van het gezellige stel te leggen. Maldonvlokjes eroverheen mikken, doe het salt bae style of wat jij wil

En dan, dan mag je genieten gaan van al die goddelijke smaken die samenkomen als je een hap neemt van die frisse salsa, vergezeld door de zoutige nachoโs en de onovertroffen smaak van een heerlijk gegrilde bavette! En dat alles op de camping

Lekker man!



