- Berichten
- 547
Kung Po Kai, alsof het een naam is voor een aanval uit de anime Dragonball Z. Ik hoor Goku het al zeggen
Dan ook direct maar; Fuuuuusion HA! Zo, weer genoeg Dragonball reference. 
Ik kwam er vannacht (dienst) dus achter dat deze vrolijke vriend niet morgen als deadline heeft, maar vandaag!? Dat was best stressen, maar toen de kalmte kwam, wist ik wat ik wilde maken. Een all time favourite hier in huis, de Kung Po Kai saus! Als een warm Oosters dekentje gebruikend voor heerlijk malse kipdijfilet, om vervolgens de frisse smaken van het zuiden (lees Mexicooooo) daarmee te fuseren.
Denk aan mooie rode paprika, gesneden bosuitje, tomaatjes en niet te vergeten; dit alles in een heuse taco! Let’s go! (Zonder Rapper Sjors imitatie
).
Goed, eerst maar eens de kip laten marineren in soyasaus. Een uurtje in de koelkast en ze mogen eruit.
Vervolgens de kip coaten met een laagje maizena. Krokantheid gegarandeerd’
Zo, de Q mag beginnen met z’n warming up! Kan ik ondertussen even snel de saus aanmaken. De saus bestaat uit soyasaus, honing, sesamolie, rijstazijn, knoflook en sambal badjak. Dat is een reeks die mij altijd zeer vrolijk stemt! Tenzij het in m’n shampoofles zit, dan wordt het een ander verhaal
Na de groentjes en andere dingen voor de foto te hebben gesneden (hoofdzakelijk de mexciaanse, mocht mijn oude vertrouwde wok op de Q! Wat een genot is dat zeg, was voor mij eerste keer zo wokken, zeker niet de laatste!
Dat begon er al op te lijken! Nu nog even het geprepareerde sausje erdoor, man man, die geuren!
Mooie aan zelf koken is ook proeven, lekker man! Taco schelpjes even op de nog warme Q, en deze vrolijke BBQvrind kon beginnen met de foto!
Ziet er wel een beetje zielig uit zo

De oogjes waren ondertussen al aardig zwaar, dus alhier het gerecht met de meer dan heerlijke naam Kip Kung Po Kai Taco Fusion!
Na de foto meteen de tanden erin gezet. Een moment van puur genot. Al die smaken die over je tong rollen! Het besef; wat kan koken toch fantastisch zijn! Fusion; eten het hoeft allemaal niet in hokjes/landen/culturen worden geplaatst.
Zolang je het beste van beide werelden kunt combineren tot een voortreffelijk recept, daar word je toch gelukkig van!?
Met een voldaan gevoel knal ik nu snel door naar bed! Mission Accomplished!



Ik kwam er vannacht (dienst) dus achter dat deze vrolijke vriend niet morgen als deadline heeft, maar vandaag!? Dat was best stressen, maar toen de kalmte kwam, wist ik wat ik wilde maken. Een all time favourite hier in huis, de Kung Po Kai saus! Als een warm Oosters dekentje gebruikend voor heerlijk malse kipdijfilet, om vervolgens de frisse smaken van het zuiden (lees Mexicooooo) daarmee te fuseren.
Denk aan mooie rode paprika, gesneden bosuitje, tomaatjes en niet te vergeten; dit alles in een heuse taco! Let’s go! (Zonder Rapper Sjors imitatie

Goed, eerst maar eens de kip laten marineren in soyasaus. Een uurtje in de koelkast en ze mogen eruit.
Vervolgens de kip coaten met een laagje maizena. Krokantheid gegarandeerd’
Zo, de Q mag beginnen met z’n warming up! Kan ik ondertussen even snel de saus aanmaken. De saus bestaat uit soyasaus, honing, sesamolie, rijstazijn, knoflook en sambal badjak. Dat is een reeks die mij altijd zeer vrolijk stemt! Tenzij het in m’n shampoofles zit, dan wordt het een ander verhaal

Na de groentjes en andere dingen voor de foto te hebben gesneden (hoofdzakelijk de mexciaanse, mocht mijn oude vertrouwde wok op de Q! Wat een genot is dat zeg, was voor mij eerste keer zo wokken, zeker niet de laatste!
Dat begon er al op te lijken! Nu nog even het geprepareerde sausje erdoor, man man, die geuren!
Mooie aan zelf koken is ook proeven, lekker man! Taco schelpjes even op de nog warme Q, en deze vrolijke BBQvrind kon beginnen met de foto!
Ziet er wel een beetje zielig uit zo


De oogjes waren ondertussen al aardig zwaar, dus alhier het gerecht met de meer dan heerlijke naam Kip Kung Po Kai Taco Fusion!
Na de foto meteen de tanden erin gezet. Een moment van puur genot. Al die smaken die over je tong rollen! Het besef; wat kan koken toch fantastisch zijn! Fusion; eten het hoeft allemaal niet in hokjes/landen/culturen worden geplaatst.
Zolang je het beste van beide werelden kunt combineren tot een voortreffelijk recept, daar word je toch gelukkig van!?
Met een voldaan gevoel knal ik nu snel door naar bed! Mission Accomplished!

