- Berichten
- 275
Mijn favoriete slager, Vleeschouwerij in Zetten, heeft altijd wel bijzondere dingen, maar dit keer vielen mijn ogen op deze prachtige Wagyu Ribeye. Het was een groot stuk van ruim twee kilo en daar heb ik zo'n 600 gram van af laten snijden. Het moet financieel natuurlijk ook wel een beetje leuk blijven. 
M'n Kamado Joe Classic III aangestoken en ondertussen de ribeye even op kamertemperatuur laten komen. Je ziet het vet al gewoon wat smelten.
Direct op het rooster zou zonde zijn, daarom heb ik een skillet op laten warmen. Olie of boter is overbodig, dus 'droog' erin.
Na twee minuten omgedraaid.
Na weer twee minuten was ie al rond de 44 graden. Ik heb nog een half minuutje gewacht en wat gesmolten vet eroverheen gelepeld. Paar minuutjes laten rusten en aansnijden maar. Er een klein beetje grof zout overheen en klaar is kees.
Ik had er wat gegrilde zoete aardappelschijfjes, hazelnoten, rucola en wat citrus-verde bij gemaakt. Genieten!

M'n Kamado Joe Classic III aangestoken en ondertussen de ribeye even op kamertemperatuur laten komen. Je ziet het vet al gewoon wat smelten.
Direct op het rooster zou zonde zijn, daarom heb ik een skillet op laten warmen. Olie of boter is overbodig, dus 'droog' erin.
Na twee minuten omgedraaid.
Na weer twee minuten was ie al rond de 44 graden. Ik heb nog een half minuutje gewacht en wat gesmolten vet eroverheen gelepeld. Paar minuutjes laten rusten en aansnijden maar. Er een klein beetje grof zout overheen en klaar is kees.
Ik had er wat gegrilde zoete aardappelschijfjes, hazelnoten, rucola en wat citrus-verde bij gemaakt. Genieten!