- Berichten
- 5.099
Zaterdag een italiaans gekruide ribeye gemaakt. Nu is dat ansich niet zo bijzonder....maar ik wil hem de liefhebber niet onthouden.
De ribey, dikte tussen 3 en 4 cm laten snijden bij de Sligro.
Deze gedroogd en geheel aan beide zijden bedekt met een marinade van olijfolie, een mix van gehakte tuinkruiden, wat gehakte knoflook en ui.
Stevig in de folie gedraaid. (ik heb geen vacuumeermachientje) en 8 h in de koelkast laten marineren en enkele keren gedraaid.
Daarbij nog groentespiezen en een italiaans gevuld party stokbrood gemaakt.
Voor de steak een gremolata gemaakt met daarin geraspte limeon, knoflook, peterselie, extra virgine olie en een mengsel van de tuinkruiden op de steak.
1 Q klaar gemaakt voor L&S op een dome temp. van 150 C.
De andere voor high op 200 C.
Ribey.
Deze lekker 30' op kamer temperatuur laten komen. Vervolgens met een thermometertje indirect op de Q gelegd. Lucht flink geknepen. Tijd voor biertje.
De steak heeft 55' nodig gehad om op een kerntemperatuur van 55 C. te komen. Daarna de onderzijde nog ff boven de relatief koude kolen tot een kern van 56 C.
Verder niet geseard. Ingepakt, ff laten rusten en in stukjes gesneden.
Sufferd die ik ben, vergeten een lekbakje te plaatsen. 1x raden waar die olie nu is. Poetsen....
Borrel stokbrood
Idee gejat van @Fian. Stokbrood voorzien van inkepingen en deze gevuld met peterselie, mozarella, rauwe ham, tomaat, paprika.
Brood instreken met olijfolie en tuinkruiden mengsel. Bestrooid met geraspte parmezaan
Stokbrood is gebroken bij het plaatsen op de Q. Daarom een pen er door gejast.
Dit indirect voor 25' laten garen bij een dome temp. van 200 C.
Groentespies.
Hier kan je van alles aansteken. Zit zelfs een teentje knoflook tussen....gewoon garen en grillen voor 15'.
En dan....aanvallen.
Persoonlijk vond ik de steak lekker mals en prima van smaak. Zeker omdat de kruiden er nog onder en boven op zitten.
De gemaakte gremolata geeft nog wat extra cachet.
Wijntje deed het er prima bij.
Bedankt voor het lezen.
Het was lekker. (aan te raden)
De ribey, dikte tussen 3 en 4 cm laten snijden bij de Sligro.
Deze gedroogd en geheel aan beide zijden bedekt met een marinade van olijfolie, een mix van gehakte tuinkruiden, wat gehakte knoflook en ui.
Stevig in de folie gedraaid. (ik heb geen vacuumeermachientje) en 8 h in de koelkast laten marineren en enkele keren gedraaid.
Daarbij nog groentespiezen en een italiaans gevuld party stokbrood gemaakt.
Voor de steak een gremolata gemaakt met daarin geraspte limeon, knoflook, peterselie, extra virgine olie en een mengsel van de tuinkruiden op de steak.
1 Q klaar gemaakt voor L&S op een dome temp. van 150 C.
De andere voor high op 200 C.
Ribey.
Deze lekker 30' op kamer temperatuur laten komen. Vervolgens met een thermometertje indirect op de Q gelegd. Lucht flink geknepen. Tijd voor biertje.
De steak heeft 55' nodig gehad om op een kerntemperatuur van 55 C. te komen. Daarna de onderzijde nog ff boven de relatief koude kolen tot een kern van 56 C.
Verder niet geseard. Ingepakt, ff laten rusten en in stukjes gesneden.
Sufferd die ik ben, vergeten een lekbakje te plaatsen. 1x raden waar die olie nu is. Poetsen....

Borrel stokbrood
Idee gejat van @Fian. Stokbrood voorzien van inkepingen en deze gevuld met peterselie, mozarella, rauwe ham, tomaat, paprika.
Brood instreken met olijfolie en tuinkruiden mengsel. Bestrooid met geraspte parmezaan
Stokbrood is gebroken bij het plaatsen op de Q. Daarom een pen er door gejast.
Dit indirect voor 25' laten garen bij een dome temp. van 200 C.
Groentespies.
Hier kan je van alles aansteken. Zit zelfs een teentje knoflook tussen....gewoon garen en grillen voor 15'.
En dan....aanvallen.
Persoonlijk vond ik de steak lekker mals en prima van smaak. Zeker omdat de kruiden er nog onder en boven op zitten.
De gemaakte gremolata geeft nog wat extra cachet.
Wijntje deed het er prima bij.
Bedankt voor het lezen.
Het was lekker. (aan te raden)