BasBQ
Beef en Steak

Hemelse Forel

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.089
Beste bbq collega's

Het is alweer even geleden dat ik wat geplaatst heb op het forum, maar dat wil niet zeggen dat de bbq niet aan geweest is.
De afgelopen tijd onszelf lekker verwend met spareribs, picanha, bavette, buffel-steaks, en nog veel meer lekkers.

Vandaag was het tijd om er eens een visje op te gooien. Dat gebeurt eigenlijk veel te weinig.
Bij de sligro kwam ik 2 mooie forellen tegen. Wat zagen ze er prachtig uit. Ik kon ze gewoon niet laten liggen. Kennen jullie dat?

dus hup, in het karretje. Thuis gekomen eens gekeken hoe we ze klaar gingen maken.
Gekozen voor eenvoudig, want met vis moet je over het algemeen niet teveel "prutsen".
De forellen gevuld met schijfjes citroen en rozemarijn. Visjes ingesneden en ingesmeerd met olie en daarna een beetje pezo erover.
Vervolgens in een klem (ik moet een grotere, ik weet het) en op de Q.
Man man man, wat hebben we ongegeneerd zitten bunkeren van deze vis.

De foto's dan maar, anders geloven jullie me niet.

Alles klaar gezet
20210606_174023.jpg


Gevuld
20210606_174851.jpg


En in de veeeels te kleine klem op het rooster
20210606_175923.jpg


En na 15 minuten: HEAVEN!!!
20210606_182421.jpg



Wat een werkelijk heerlijk recept. Deze gaan we nog vaker maken.

Dank voor het kijken
Rick
 
Bedankt om te delen. Staat hier al een tijdje op de wishlist, maar dacht m eens te maken op een rookplankje. Maar gewoon direct lijkt me ook wel top.
 
Mooie vissies hoor!

Verstuurd vanaf mijn SM-A505FN met Tapatalk
 
Kijk. Lekkere visjes. Mooi gegaard en mooi kleurtje. 😋
Schuif maar snel een bordj3 door.
Kan net zijn dat dit zalmforel is.?
 
Kijk. Lekkere visjes. Mooi gegaard en mooi kleurtje. 😋
Schuif maar snel een bordj3 door.
Kan net zijn dat dit zalmforel is.?
Das een goeie. Vlees Was inderdaad een beetje roze.
 
Heerlijk Rick zo'n forel en deze ziet er ook prachtig uit daar zou je ons best mee kunnen verwennen. ;)
Je geeft aan er weinig mee te "prutsen" wel ik pruts er nog minder mee wel ik pruts er nog minder mee, na het uit de verpakking halen alleen even cotroleren en dan ± 24 uur in een lekkere pekel laten zwemmen, schoonmaken, roken het velletje er af en op het bordje da's zooo lekker.:)
Recept heb ik van You tube, "Geraugerte Forellen aus dem Kugel grill" Moet je als vis liefhebber echt eens proberen.



 
Heerlijk Rick zo'n forel en deze ziet er ook prachtig uit daar zou je ons best mee kunnen verwennen. ;)
Je geeft aan er weinig mee te "prutsen" wel ik pruts er nog minder mee wel ik pruts er nog minder mee, na het uit de verpakking halen alleen even cotroleren en dan ± 24 uur in een lekkere pekel laten zwemmen, schoonmaken, roken het velletje er af en op het bordje da's zooo lekker.:)
Recept heb ik van You tube, "Geraugerte Forellen aus dem Kugel grill" Moet je als vis liefhebber echt eens proberen.




Kijk, lekkere grote stevige vissen op de Q. 😋😋😋😋
 
@ Peter 64, ik wilde indertijd ook weten hoe het zat met al die benamingen voor forellen dus even op Google gekeken nu blijkt dat de voor cosumptie gekweekte forel " Zalm forel " wordt genoemd maar in feite gewoon een beek forel is.
Of het vlees daar rose van wordt weet ik niet ik heb nog nooit een gewone beekforel geslacht wellicht weet iemand hier het fijne van.
 
@ Peter 64, ik wilde indertijd ook weten hoe het zat met al die benamingen voor forellen dus even op Google gekeken nu blijkt dat de voor cosumptie gekweekte forel " Zalm forel " wordt genoemd maar in feite gewoon een beek forel is.
Of het vlees daar rose van wordt weet ik niet ik heb nog nooit een gewone beekforel geslacht wellicht weet iemand hier het fijne van.

Ja, klopt. Zo lanzamerhand ben ik het zicht op gekweekte vis en andere,soorten ook kwijt.
Maar het belangrijkste; lekker op de Q en dan laten smaken.
 
  • Leuk
Waarderingen: Hans
Heerlijk Rick zo'n forel en deze ziet er ook prachtig uit daar zou je ons best mee kunnen verwennen. ;)
Je geeft aan er weinig mee te "prutsen" wel ik pruts er nog minder mee wel ik pruts er nog minder mee, na het uit de verpakking halen alleen even cotroleren en dan ± 24 uur in een lekkere pekel laten zwemmen, schoonmaken, roken het velletje er af en op het bordje da's zooo lekker.:)
Recept heb ik van You tube, "Geraugerte Forellen aus dem Kugel grill" Moet je als vis liefhebber echt eens proberen.



thnx Hans. Goeie tip. Gaan we zeker eens maken zo.
 
  • Leuk
Waarderingen: Hans
Zien er mooi uit.

nu weer zout halen om je molen te vullen 😉
hahaha. Ja, inderdaad. Die moest nog even gevuld worden.
Fijn is dat, als je aan de slag gaat, en erachter komt dat je eerst nog even eea moet bijvullen.... :rolleyes:
 
mooie post!!
had je er nog een " aarde smaak aan zitten?

wij zijn geen visliefhebbers.. maar onze vriezer puilt inmiddels uit omdat we het vangen wel leuk vinden.. dus we zijn nog
op zoek om er iets lekkers er van te maken wat niet naar vis smaakt
 
mooie post!!
had je er nog een " aarde smaak aan zitten
Die aarde smaak is een soort van bederf in het vlees van de vis heb ik ergens eens gelezen. Kan geen kwaad bij consumptie.
Komt vooral door te warm water waar de vis in zwemt. Een soort van bacteriën vormen zich dan in het water.
Als je dus bij warmer weer gaat forel vissen en je vangt een vis die al enkele dagen in de vijver zit kan je die aarde smaak hebben.
Bij water onder de 18 Gr dacht ik dan niet meer.
Vandaar dat ik vanaf nu veel meer ga vissen ten opzichte van in de zomermaanden.
 
Ik ga zaterdag voormiddag kijken of ze er hebben in de lokale super (meestal wel) en ga er mij dan 2 op een rookplankje maken. Thanx voor deze te posten. Zo weet ik wat zaterdag maken :ROFLMAO:
Dacht eerst aan buikspek, maar iedereen van vrienden is belet omdat ik er wat laat mee was.
 
Ik ga zaterdag voormiddag kijken of ze er hebben in de lokale super (meestal wel) en ga er mij dan 2 op een rookplankje maken. Thanx voor deze te posten. Zo weet ik wat zaterdag maken :ROFLMAO:
Dacht eerst aan buikspek, maar iedereen van vrienden is belet omdat ik er wat laat mee was.
Ik zou naar de visboer gaan om een paar mooie visjes te scoren. Weet niet hoe jou super Is, maar hier moet je er niet zijn voor mooie verse vis

Succes. Benieuwd naar het eindresultaat
 
Ik heb mezelf net een grote zalmforel van ongeveer 1 kg uit diepvries genomen.
Zelf gevangen vorige week.
Morgen op de Q met venkel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan