- Berichten
- 413
Vorige week had ik een bijna 4,5 uur durend spektakel (al zeg ik 't zelf) gepland op de bbq. Ik wilde nu eens een keer een langere run doen met ribbetjes. Ik vond al snel een leuk recept in Smokey Goodness boeken.
Recept ook op: https://bbqstreet.nl/recept/cherry-cola-ribs/
Ribbetjes gehaald bij: https://vleesboerderijboot.nl/
Toch even stil staan bij Vleesboerderij Boot... dat was voor mij een eerste bezoek maar absoluut niet de laatste. Wat machtig om daar rond te mogen kijken. Ze hebben echt alles voor de vleesliefhebber maar ik kon op dat moment ook een lekker stukje kaas, een flesje olijfolie én chocolade van Zeeuwse bodem niet laten liggen
.
De ribben waren echt dik bevleesd en na de ribben te hebben ontdaan van het vliesje even goed alles in de rub gezet. Eénmaal op de bbq de temperatuur zo dicht mogelijk tegen de 110 graden aan proberen te krijgen. Helaas kreeg ik het niet lager dan 130 op de koepel. Ieder half uur met een spray alles goed nat gemaakt om na twee uur in het rekje nog eens twee uur de ribben in folie te laten garen. Het laatste stukje direct op het rooster maakte het feestje af. Ze lijken donker maar waren voor dat ze nog even op de grill gingen goudgeel. Belangrijker nog... er was geen tijd om foto's te maken toen ze op tafel kwamen te liggen, ze waren zo op en dus voor herhaling vatbaar.
P.s. Dit was ook de eerste keer met briketten van Ecobrasa. Die hebben mij in positieve zin enorm verrast. Bijvullen was maar één keer nodig en dat waren zo maar een 4tal extra briketten.
Recept ook op: https://bbqstreet.nl/recept/cherry-cola-ribs/
Ribbetjes gehaald bij: https://vleesboerderijboot.nl/
Toch even stil staan bij Vleesboerderij Boot... dat was voor mij een eerste bezoek maar absoluut niet de laatste. Wat machtig om daar rond te mogen kijken. Ze hebben echt alles voor de vleesliefhebber maar ik kon op dat moment ook een lekker stukje kaas, een flesje olijfolie én chocolade van Zeeuwse bodem niet laten liggen

De ribben waren echt dik bevleesd en na de ribben te hebben ontdaan van het vliesje even goed alles in de rub gezet. Eénmaal op de bbq de temperatuur zo dicht mogelijk tegen de 110 graden aan proberen te krijgen. Helaas kreeg ik het niet lager dan 130 op de koepel. Ieder half uur met een spray alles goed nat gemaakt om na twee uur in het rekje nog eens twee uur de ribben in folie te laten garen. Het laatste stukje direct op het rooster maakte het feestje af. Ze lijken donker maar waren voor dat ze nog even op de grill gingen goudgeel. Belangrijker nog... er was geen tijd om foto's te maken toen ze op tafel kwamen te liggen, ze waren zo op en dus voor herhaling vatbaar.
P.s. Dit was ook de eerste keer met briketten van Ecobrasa. Die hebben mij in positieve zin enorm verrast. Bijvullen was maar één keer nodig en dat waren zo maar een 4tal extra briketten.
Laatst bewerkt: