Vandaag voor het eerst pizza proberen te maken, en dan wil je het natuurlijk zelf doen. Dus begonnen met deeg.
Recept gevonden op internet.
500 gram bloem "type 00"
10 gram zout
3 gram gist
300ml lauw water
En een goede scheut (zeg 2 el) olijfolie.
Dit is toen met wat hulp in een mixer met deeghaken gegaan
Dat zo'n 10 min laten mixen en daarna 15 min rusten.
Toen in 4en gesneden en daar balletjes van gemaakt die allemaal een uurtje of 4-5 hebben liggen rijzen (in een afgedekte schaal).
Hierna 2 in de vriezer gedaan en 2 klaargemaakt voor pizza. (Wat lastiger was dan ik had voorzien) maar uiteindelijk toch dingen die op pizza leken uitgekomen.
Ondertussen was ik vergeten op de kamado te letten en die stond op standje crematie dus die moest even afkoelen, want de meter ging niet hoger
.
Uiteindelijk (te vroeg) de pizza erop gegooit.
Na een aantal minuten de pizza eraf gehaald en hij zag er heerlijk uit.
Nadeel was dat de bodem lichtelijk aangebrand was. Hierdoor de tweede pizza iets te kort erin en die moest dus nog even terug voordat ie gaar was.
Helaas niet zo geslaagd als gehoopt maar wel veel geleerd voor een volgende keer.
De smaak was perfect, alleen het aangebrande kwam waarschijnlijk door de te hoge temperatuur of iets te lang.
Dus mochten mensen ook zelf willen proberen pizza te maken heb ik wat tips die ik voor mijzelf genoteerd had van waar het fout ging.
- Als de pizza aan de pizza schep blijft plakken. Even de schep op de warme plaat leggen zodat ze bodem een beetje gaard, dan glijd ie er makkelijker vanaf. Bloem op de schep helpt ook.
- houd je temp goed in de gaten dat het niet te warm wordt
het deeg uitrollen ging stroever en duurde langer dan ik had ingeschat.
- als je deeg maakt doe het niet in schaaltjes het is onmogelijk om het in goede staat er weer uit te krijgen. Leg het op een bakplaat of iets plats zodat je het er makkelijker afkrijgt (pizza deeg plakt)
- blijf proberen. Hoewel het niet zo goed was als ik had gehoopt was het wel eeerg lekker.
Recept gevonden op internet.
500 gram bloem "type 00"
10 gram zout
3 gram gist
300ml lauw water
En een goede scheut (zeg 2 el) olijfolie.
Dit is toen met wat hulp in een mixer met deeghaken gegaan
Dat zo'n 10 min laten mixen en daarna 15 min rusten.
Toen in 4en gesneden en daar balletjes van gemaakt die allemaal een uurtje of 4-5 hebben liggen rijzen (in een afgedekte schaal).
Hierna 2 in de vriezer gedaan en 2 klaargemaakt voor pizza. (Wat lastiger was dan ik had voorzien) maar uiteindelijk toch dingen die op pizza leken uitgekomen.
Ondertussen was ik vergeten op de kamado te letten en die stond op standje crematie dus die moest even afkoelen, want de meter ging niet hoger

Uiteindelijk (te vroeg) de pizza erop gegooit.
Na een aantal minuten de pizza eraf gehaald en hij zag er heerlijk uit.
Nadeel was dat de bodem lichtelijk aangebrand was. Hierdoor de tweede pizza iets te kort erin en die moest dus nog even terug voordat ie gaar was.
Helaas niet zo geslaagd als gehoopt maar wel veel geleerd voor een volgende keer.
De smaak was perfect, alleen het aangebrande kwam waarschijnlijk door de te hoge temperatuur of iets te lang.
Dus mochten mensen ook zelf willen proberen pizza te maken heb ik wat tips die ik voor mijzelf genoteerd had van waar het fout ging.
- Als de pizza aan de pizza schep blijft plakken. Even de schep op de warme plaat leggen zodat ze bodem een beetje gaard, dan glijd ie er makkelijker vanaf. Bloem op de schep helpt ook.
- houd je temp goed in de gaten dat het niet te warm wordt

- als je deeg maakt doe het niet in schaaltjes het is onmogelijk om het in goede staat er weer uit te krijgen. Leg het op een bakplaat of iets plats zodat je het er makkelijker afkrijgt (pizza deeg plakt)
- blijf proberen. Hoewel het niet zo goed was als ik had gehoopt was het wel eeerg lekker.