- Berichten
- 2.982
In mijn zoektocht naar een lekker curryrecept voor de fotowedstrijd kwam ik dit recept tegen. Vervelende website, met te veel reclame, maar wel lekkere recepten 
.
Zeker wanneer iemand dit zijn beste pp ever noemt, ben ik niet te beroert dit te testen
.
Nou wil het toeval dat de varkensnek vorige week in de actie was bij Hanos. Gelijk 4 meegenomen en 2 uitgedeeld
.
Het begon met de varkensnek kruiden met peper, zout en kurkuma.
Hierna de curry maken. Ja, ja, dit wordt een curryrecept voor de wedstrijd
.
Rode ui bruinen (really brown, zegt het recept).
Dan veeeeel knoflook, gember, koriander, chilipoeder en home made meat masala (south Indian). Nou voor dat laatste heb ik Jonnie Boer lief aangekeken
.
Hierna tomatensaus en honing toegevoegd.
En dan alles in de crockpot. Dutch Oven zal je bedoelen
.
Ik had de Q naar 121 graden direct gebracht. Dezelfde temperatuur die ik normaal ook gebruik. Echter was dit ook voor mij de eerste keer dat ik een DO gebruikt heb voor pp te maken.
Eerst 1,5 de ketel open gelaten met een beetje rook.
Hierna de deksel er op.
En dan rustig laten pruttelen.
Ik maak pp bewust zelden voor de dag zelf, zo is het no hurry, no stress.
Het viel mij echter op dat deze manier van garen een stuk sneller gaat. Na slechts 5 uur zat ik al op 98 graden kern.
En wat een geur dat daar vanaf komt.... Heerlijk. Uurtje of wat na het uitdampen laten rusten in de DO.
En dan pullen maar.
Al dat vocht, die geur en smaak er gewoon door heen gemengd. Ja het is een stuk vochtiger dan standaard, maar zonde dit niet te gebruiken.
Is dit de beste pulled pork ever, mwah. Zeker een van de lekkerste, maar de beste............ Die avond ben ik wel 10x wezen proeven, waar ik er anders redelijk goed van af blijf
.
Absoluut is zowel deze methode als het recept voor herhaling vatbaar.
Is er dan helemaal niets ter verbetering? Oh jawel, ik zou de volgende keer derub iets scherper kruiden en eerst zonder DO 1,5-2 uur roken. Dat werkt beter dan in de DO. En terwijl ik dat zeg, bedenk ik me dat het hele huis nog steeds naar bbq ruikt
.
Oh ja, natuurlijk het eindresultaat.
Damn wat was dit lekker. Gelukkig heb ik nog meer



.


Zeker wanneer iemand dit zijn beste pp ever noemt, ben ik niet te beroert dit te testen

Nou wil het toeval dat de varkensnek vorige week in de actie was bij Hanos. Gelijk 4 meegenomen en 2 uitgedeeld

Het begon met de varkensnek kruiden met peper, zout en kurkuma.
Hierna de curry maken. Ja, ja, dit wordt een curryrecept voor de wedstrijd


Rode ui bruinen (really brown, zegt het recept).
Dan veeeeel knoflook, gember, koriander, chilipoeder en home made meat masala (south Indian). Nou voor dat laatste heb ik Jonnie Boer lief aangekeken

Hierna tomatensaus en honing toegevoegd.
En dan alles in de crockpot. Dutch Oven zal je bedoelen

Ik had de Q naar 121 graden direct gebracht. Dezelfde temperatuur die ik normaal ook gebruik. Echter was dit ook voor mij de eerste keer dat ik een DO gebruikt heb voor pp te maken.
Eerst 1,5 de ketel open gelaten met een beetje rook.
Hierna de deksel er op.
En dan rustig laten pruttelen.
Ik maak pp bewust zelden voor de dag zelf, zo is het no hurry, no stress.
Het viel mij echter op dat deze manier van garen een stuk sneller gaat. Na slechts 5 uur zat ik al op 98 graden kern.
En wat een geur dat daar vanaf komt.... Heerlijk. Uurtje of wat na het uitdampen laten rusten in de DO.
En dan pullen maar.
Al dat vocht, die geur en smaak er gewoon door heen gemengd. Ja het is een stuk vochtiger dan standaard, maar zonde dit niet te gebruiken.
Is dit de beste pulled pork ever, mwah. Zeker een van de lekkerste, maar de beste............ Die avond ben ik wel 10x wezen proeven, waar ik er anders redelijk goed van af blijf

Absoluut is zowel deze methode als het recept voor herhaling vatbaar.
Is er dan helemaal niets ter verbetering? Oh jawel, ik zou de volgende keer derub iets scherper kruiden en eerst zonder DO 1,5-2 uur roken. Dat werkt beter dan in de DO. En terwijl ik dat zeg, bedenk ik me dat het hele huis nog steeds naar bbq ruikt


Oh ja, natuurlijk het eindresultaat.
Damn wat was dit lekker. Gelukkig heb ik nog meer





Laatst bewerkt: