- Berichten
- 135
Ik had nog 2 varkenshaasjes over en wilde eens wat anders. Online kwam ik een ‘Oosterse Varkenshaas’ tegen. Aangezien ik wel ketjap en sojasaus liefhebber ben vond ik het het proberen waard.
Gisteravond de haasjes in een zakje marinade gelegd:
- 4 el ketjap
- 4 el sojasaus
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel mirin
Kleine 24 uur laten marineren en low&slowen maar. Vervolgens komen ze er zo uit. Ze lijken haast al gaar...
Ik heb nog een kleine Gusta barbecue in de schuur staan welke ik ooit nog eens wilde proberen met low en slow. Vind het soms wat zonde om dat grote ding aan te slingeren voor 2 kleine stukjes vlees. Dus met deze varkenshaasjes leek het me prima om te proberen.
Hij kwam erg langzaam op temperatuur. Uiteindelijk toch wat ongeduldig en het vlees er maar vast opgelegd. Alle schuiven hebben de hele sessie open gestaan maar hij kwam niet boven de 140 graden uit. Opzich prima want het vlees gaarde mooi.
Na een klein uurtje 53 graden kern en nog 10 minuten in folie laten rusten. Qua kleur had ik al gelezen dat je na deze marinade geen rose varkentje moet verwachten. Het leek haast op eend, maar wat smaakte het goed zeg. Ontzettend mals!
De overgebleven marinade heb ik ingekookt tot een wat dikkere substantie en als garnering/saus er extra overheen gedaan, samen met een lente ui en nog wat sesamzaadjes.
Oprecht vond ik dit een van de betere gerechten die we hebben gehad!
Gisteravond de haasjes in een zakje marinade gelegd:
- 4 el ketjap
- 4 el sojasaus
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel mirin
Kleine 24 uur laten marineren en low&slowen maar. Vervolgens komen ze er zo uit. Ze lijken haast al gaar...
Ik heb nog een kleine Gusta barbecue in de schuur staan welke ik ooit nog eens wilde proberen met low en slow. Vind het soms wat zonde om dat grote ding aan te slingeren voor 2 kleine stukjes vlees. Dus met deze varkenshaasjes leek het me prima om te proberen.
Hij kwam erg langzaam op temperatuur. Uiteindelijk toch wat ongeduldig en het vlees er maar vast opgelegd. Alle schuiven hebben de hele sessie open gestaan maar hij kwam niet boven de 140 graden uit. Opzich prima want het vlees gaarde mooi.
Na een klein uurtje 53 graden kern en nog 10 minuten in folie laten rusten. Qua kleur had ik al gelezen dat je na deze marinade geen rose varkentje moet verwachten. Het leek haast op eend, maar wat smaakte het goed zeg. Ontzettend mals!
De overgebleven marinade heb ik ingekookt tot een wat dikkere substantie en als garnering/saus er extra overheen gedaan, samen met een lente ui en nog wat sesamzaadjes.
Oprecht vond ik dit een van de betere gerechten die we hebben gehad!