- Berichten
- 5.321
Vandaag dus de eerste keer rookplankje gebruikt.
Vandaar dus mijn vraag eerder vandaag
De zalm bestrooid met peper en zeezout, alsook met geraspte citroenschil en dille.
Als sides tagliatelle en paksoi met Ketjap Manis en geroosterd sessamzaad.
Het was dus een eerste keer en ik vond het heerlijk. Echter mocht de zalm iets meer gegaard zijn. En daar zit net het probleempje. Ik had ze beiden voorzien van sonde en de ene ging heel wat sneller als de andere. De ene zat dan uiteindelijk op 45° en de andere al net over de 60° toen ik ze eraf haalde. Ik had voorheen nog met de thermapen gechecked, maar die gaf telkens voor beide meer dan 50° aan. Ik ging er vanuit dat je bij de thermapen binnen de 3 seconden de juiste temperatuur hebt, maar ik zie alleen maar de temperatuur oplopen als ik dat ding ergens in steek. Dus morgen eens testen met alle meters die ik heb in warm water om te zien of het wel allemaal klopt. Ik begin stilaan het gevoel te krijgen dat die thermapen niet correct is. Wat de gewone sondes betreft, ging ik er vanuit omdat de filet niet al te dik was, dat het daardoor wat problemen gaf. Vandaar dat ik ook ging testen met de thermapen.
Maar persoonlijk vind ik dat zalm geen probleem vormt als hij niet geheel gaar is. De grootste delen waren immers wel gaar.
Gekke vanal is. Mijn vrouw heeft niet graag paksoi, ze heeft niet graag dille en ze heeft niet graag zalm. Dus heeft ze me gewoon een plezier gedaan om toch wat ervan te eten. Ze klaagt altijd dat onze zoon een slechte eter is, maar beseft van haar eigen niet hoe moeilijk ze is met eten
. Die paksoi van haar heb ik ook nog mogen opeten, alsook nog 70% van hare zalm, wat ik niet erg vind.
De paksoi achteraf voorzien van Ketjap Manis en sesamzaad vind ik zeker en vast een winnaar.
Vandaar dus mijn vraag eerder vandaag

De zalm bestrooid met peper en zeezout, alsook met geraspte citroenschil en dille.
Als sides tagliatelle en paksoi met Ketjap Manis en geroosterd sessamzaad.
Het was dus een eerste keer en ik vond het heerlijk. Echter mocht de zalm iets meer gegaard zijn. En daar zit net het probleempje. Ik had ze beiden voorzien van sonde en de ene ging heel wat sneller als de andere. De ene zat dan uiteindelijk op 45° en de andere al net over de 60° toen ik ze eraf haalde. Ik had voorheen nog met de thermapen gechecked, maar die gaf telkens voor beide meer dan 50° aan. Ik ging er vanuit dat je bij de thermapen binnen de 3 seconden de juiste temperatuur hebt, maar ik zie alleen maar de temperatuur oplopen als ik dat ding ergens in steek. Dus morgen eens testen met alle meters die ik heb in warm water om te zien of het wel allemaal klopt. Ik begin stilaan het gevoel te krijgen dat die thermapen niet correct is. Wat de gewone sondes betreft, ging ik er vanuit omdat de filet niet al te dik was, dat het daardoor wat problemen gaf. Vandaar dat ik ook ging testen met de thermapen.
Maar persoonlijk vind ik dat zalm geen probleem vormt als hij niet geheel gaar is. De grootste delen waren immers wel gaar.
Gekke vanal is. Mijn vrouw heeft niet graag paksoi, ze heeft niet graag dille en ze heeft niet graag zalm. Dus heeft ze me gewoon een plezier gedaan om toch wat ervan te eten. Ze klaagt altijd dat onze zoon een slechte eter is, maar beseft van haar eigen niet hoe moeilijk ze is met eten

De paksoi achteraf voorzien van Ketjap Manis en sesamzaad vind ik zeker en vast een winnaar.