- Berichten
- 1.437
Ik had een pakket rookhout gekocht, mooie pakketjes van 1,5kg van verschillende soorten (appel, kers,beuk,eik,rode wijn vaten, hickory).
Besloten om op zaterdag ribben te proberen met hickory.
Ook nog eens een nieuwe zak houtskool geprobeerd, eentje uit een tuincentrum.
Ze hadden momenteel een aanbieding bij aankoop van 2 zakken een korting van €6.
Prijs per zak kwam dan op €14,95. Uiteindelijk toch blij verrast met de kwaliteit en de grootte van de houtskool.
Rond 06u20 de Q aangestoken en rond 06u50 zat deze op 98⁰, 2 hickory chunks onder de platesetter geplaatst, het ribbetjes met het vlees geplaatst en dan de temperatuur mooi laten stabiliseren rond de 107⁰ (met de aanpassing op mijn Billows bleef de temperatuur tussen de 105,9⁰ - 111,5⁰ dus zeker een aanvaardbaar resultaat).
Rond 09u45 de ribbetjes van de Q gehaald en in folie verpakt met roomboter, bruine basterdsuiker en agavesiroop. (blijft een fantastische combinatie).
Rond 10u konden de ingepakte ribben terug op de Q en ze mochten anderhalf uur lekker garen.
Rond 11u30 de ribben uitgepakt en deze een 20-tal minuten laten drogen en dan ingesmeerd met barbecuesaus en dan nog een half uur laten karameliseren.
Met wat baked beans (deze keer een bokaaltje van Hak gemengd met wat barbecuesaus) was dit een fantastische maaltijd.
Persoonlijk vond ik de rooksmaak van de hickory best lekker, de rest van het gezin vond het te overheersend. Volgende keer maar weer voor de mix appel/kers gaan.
´s Avonds met wat overgebleven ribben een heerlijk broodje gemaakt, ribvlees, wat sweet baby ray´s sweet & spicy en een plakje augurk tussen een zachte pistolet.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Besloten om op zaterdag ribben te proberen met hickory.
Ook nog eens een nieuwe zak houtskool geprobeerd, eentje uit een tuincentrum.
Ze hadden momenteel een aanbieding bij aankoop van 2 zakken een korting van €6.
Prijs per zak kwam dan op €14,95. Uiteindelijk toch blij verrast met de kwaliteit en de grootte van de houtskool.

Rond 06u20 de Q aangestoken en rond 06u50 zat deze op 98⁰, 2 hickory chunks onder de platesetter geplaatst, het ribbetjes met het vlees geplaatst en dan de temperatuur mooi laten stabiliseren rond de 107⁰ (met de aanpassing op mijn Billows bleef de temperatuur tussen de 105,9⁰ - 111,5⁰ dus zeker een aanvaardbaar resultaat).


Rond 09u45 de ribbetjes van de Q gehaald en in folie verpakt met roomboter, bruine basterdsuiker en agavesiroop. (blijft een fantastische combinatie).



Rond 10u konden de ingepakte ribben terug op de Q en ze mochten anderhalf uur lekker garen.
Rond 11u30 de ribben uitgepakt en deze een 20-tal minuten laten drogen en dan ingesmeerd met barbecuesaus en dan nog een half uur laten karameliseren.

Met wat baked beans (deze keer een bokaaltje van Hak gemengd met wat barbecuesaus) was dit een fantastische maaltijd.

Persoonlijk vond ik de rooksmaak van de hickory best lekker, de rest van het gezin vond het te overheersend. Volgende keer maar weer voor de mix appel/kers gaan.
´s Avonds met wat overgebleven ribben een heerlijk broodje gemaakt, ribvlees, wat sweet baby ray´s sweet & spicy en een plakje augurk tussen een zachte pistolet.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Laatst bewerkt: