- Berichten
- 411
Ik kreeg afgelopen week van de baas het verzoek om dit gerecht weer eens te maken. Dat is meestal een goed teken.
Het recept heb ik van Ralph de Kok z’n youtube kanaal gejat. Want zeg nou zelf “ beter goed gejat dan slecht verzonnen.
Alle ingrediënten verzameld. Voor de oplettende kijker, de ananas was nog onderweg naar het aanrecht. (Lees: vergeten te halen en nog snel de baas even op pad gestuurd)
De helft van het spek heb ik in de vriezer gedaan. Misschien binnenkort zelf eens een keer bacon maken. De andere helft het vet insnijden, insmeren met knoflookpasta en dan wat Run erop.
Ik gebruik eigenlijk altijd een standaard rub van de Sligro. Zoet met een pittige toets.
De paprika en de ui rechtstreeks op de kolen om er een hot sauce van te maken samen met de pepers.
Ondertussen was de ananas gearriveerd die gegrild samen met de pepers.
De paprika en de ui van hun schil ontdoen en de peper van de zaadlijst. Samen in een bak en de staafmixer erop. Met onderstaand als resultaat. Had er nog een beetje chili saus bij gedaan want hij was anders wel heeeeeeel erg pittig.
De garnalen heb ik gemarineerd met wat knoflookpasta en een paar theelepels van de saus.
Het vlees langzaam op temperatuur laten komen. Kern van 76 bij een dome temperatuur van ongeveer 140.
Ondertussen wat rijst gekookt, beetje sushi azijn erdoor en wat zwarte sesam zaadjes. Ook had ik een wasabi crunch gemaakt. Gefrituurde uitjes met kapot geslagen wasabi bollen.
Eerst een streep saus op het bord met daarboven op de gegrilde ananas.
Het spek in lapjes gesneden en ingesmeerd met woksaus (volgende keer maak ik die zelf) en daarboven op de wasabi crunch.
De garnalen erbij, asperges gegrild en erbij. Rijst toevoegen en nog wat wasabi mayo en eten maar.
Het was echt heel erg lekker. De baas was blij dus ik ook. Kan het iedereen aanraden om te maken. Nu koffietje erbij en voetje omhoog.
Ik doe niks meer vandaag
Het recept heb ik van Ralph de Kok z’n youtube kanaal gejat. Want zeg nou zelf “ beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Alle ingrediënten verzameld. Voor de oplettende kijker, de ananas was nog onderweg naar het aanrecht. (Lees: vergeten te halen en nog snel de baas even op pad gestuurd)
De helft van het spek heb ik in de vriezer gedaan. Misschien binnenkort zelf eens een keer bacon maken. De andere helft het vet insnijden, insmeren met knoflookpasta en dan wat Run erop.

Ik gebruik eigenlijk altijd een standaard rub van de Sligro. Zoet met een pittige toets.

De paprika en de ui rechtstreeks op de kolen om er een hot sauce van te maken samen met de pepers.

Ondertussen was de ananas gearriveerd die gegrild samen met de pepers.
De paprika en de ui van hun schil ontdoen en de peper van de zaadlijst. Samen in een bak en de staafmixer erop. Met onderstaand als resultaat. Had er nog een beetje chili saus bij gedaan want hij was anders wel heeeeeeel erg pittig.

De garnalen heb ik gemarineerd met wat knoflookpasta en een paar theelepels van de saus.

Het vlees langzaam op temperatuur laten komen. Kern van 76 bij een dome temperatuur van ongeveer 140.

Ondertussen wat rijst gekookt, beetje sushi azijn erdoor en wat zwarte sesam zaadjes. Ook had ik een wasabi crunch gemaakt. Gefrituurde uitjes met kapot geslagen wasabi bollen.
Eerst een streep saus op het bord met daarboven op de gegrilde ananas.

Het spek in lapjes gesneden en ingesmeerd met woksaus (volgende keer maak ik die zelf) en daarboven op de wasabi crunch.

De garnalen erbij, asperges gegrild en erbij. Rijst toevoegen en nog wat wasabi mayo en eten maar.

Het was echt heel erg lekker. De baas was blij dus ik ook. Kan het iedereen aanraden om te maken. Nu koffietje erbij en voetje omhoog.
Ik doe niks meer vandaag