- Berichten
- 144
Gisteren voor het eerst fatties gemaakt. Was nog even zoeken naar de juiste maten/verhoudingen qua spek/gehakt en vulling. Niet te ingewikkeld begonnen. Totaal:
- 1,5 kg half-om-half gehakt
- 1 kg spek
- 400 g cheddar (van die plakjes voor op je hamburger)
- 1 zakje burrito kruidenmix
Twee fatties van 750 gram gehakt gemaakt. Voor de eerste het spek gevlochten. Om genoeg lengte en breedte in het matje te krijgen moest ik wel hier en daar en paar cm overlappen (dus bovenop het overlappen van het vlechtwerk zelf). Daar was ik al méér dan de helft van het spek aan kwijt. De tweede fattie heb ik daarom wat langwerpiger gemaakt, en het spek alleen overlappend neergelegd. Had precies genoeg spek over! Op de Q begon die laatste wel een klein beetje van de vulling te lekken tussen het spek door, maar dat mocht de pret niet drukken. Heb ze ongeveer 2,5 uur op de Q gehad, net onder de 150 graden gemiddeld, met een mooie chunk appelhout. Héél erg lekker!
- 1,5 kg half-om-half gehakt
- 1 kg spek
- 400 g cheddar (van die plakjes voor op je hamburger)
- 1 zakje burrito kruidenmix
Twee fatties van 750 gram gehakt gemaakt. Voor de eerste het spek gevlochten. Om genoeg lengte en breedte in het matje te krijgen moest ik wel hier en daar en paar cm overlappen (dus bovenop het overlappen van het vlechtwerk zelf). Daar was ik al méér dan de helft van het spek aan kwijt. De tweede fattie heb ik daarom wat langwerpiger gemaakt, en het spek alleen overlappend neergelegd. Had precies genoeg spek over! Op de Q begon die laatste wel een klein beetje van de vulling te lekken tussen het spek door, maar dat mocht de pret niet drukken. Heb ze ongeveer 2,5 uur op de Q gehad, net onder de 150 graden gemiddeld, met een mooie chunk appelhout. Héél erg lekker!