- Berichten
- 59
Eens in het jaar rij ik naar het oosten van het land en haal ik een heel lam. Dat vries ik zelf in delen in en is fantastisch om zo af en toe een lekker stukje van te pakken en op de barbecue te leggen. Vandaag: lamtajine 
Beginnen met wat koteletjes grillen en de ui alvast glazig bakken in de bodem
Als de ui al een beetje op weg is, mag daar ook wat ingemaakte citroen bij en wat knoflook:
De couscous wordt ondertussen voorbereid, droge couscous met ras-el-hanout, peper, zout, beetje olijfolie en een afgepaste hoeveelheid water:
Dan ben ik blij dat ik een Large heb! De tajine met bakblik couscous past maar net
Op de uitjes ondertussen het vlees gelegd, courgette/tomaten bij gedaan. Als vocht voeg ik wat runderbouillon toe (zelf gemaakt, standaard in de vriezer liggen) gemengd met wat tomatenpuree. Uiteraard de ras-el-hanout en peper & zout niet vergeten. Tot slot (niet op de foto) wat rozijnen erbij. Helaas had ik geen abrikozen of pruimen meer op voorraad liggen...
En dan begint het wachten... Maar een gin-tonic klaar gemaakt. Om een beetje in de sferen te blijven, een redelijk standaard gin met elderflower tonic, citroen, munt en (voor de grap, omdat het leuk staat) granaatappelpitjes. En nog verder wachten....

Beginnen met wat koteletjes grillen en de ui alvast glazig bakken in de bodem
Als de ui al een beetje op weg is, mag daar ook wat ingemaakte citroen bij en wat knoflook:
De couscous wordt ondertussen voorbereid, droge couscous met ras-el-hanout, peper, zout, beetje olijfolie en een afgepaste hoeveelheid water:
Dan ben ik blij dat ik een Large heb! De tajine met bakblik couscous past maar net

En dan begint het wachten... Maar een gin-tonic klaar gemaakt. Om een beetje in de sferen te blijven, een redelijk standaard gin met elderflower tonic, citroen, munt en (voor de grap, omdat het leuk staat) granaatappelpitjes. En nog verder wachten....